se vor coace 2 blaturi:
Primul: 6 albusuri se bat bine si se adauga 200gr. zahar tos.Cand albusurile sunt batute bine,se adauga 250gr. nuca taiata felii subtiri,si apoi 2 linguri de faina.Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa si tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc mediu cca 30min.,depinde de cuptor.
Al doilea blat: este un blat ca de tort respectiv se bat 4 albusuri bine se adauga 150gr zahar, 4 galbenusuri si 4 linguri faina. Se coace tot intr-o tava dreptunghiulara ,unsa si tapetata cu hartie de copt. Crema: 6 galbenusuri se freaca bine cu un praf de sare, apoi se adauga 200gr. zahar tos, 1 lingura de cacao si se fierbe pe aburi pana se ingroasa ca o smantana.
Se lasa crema la racit si cand e rece se adauga un pachet de Rama cub,spumat bine ,bine.Se pot aduaga esenta de rom, z. vanilinat.
Acum procedam asa; se pune blatul de tort jos, adaugam crema peste blat,pe urma punem blatul cu nuca si deasupra din nou crema.
Peste ea punem ciocolata rasa.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii