Prajitura Nica

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua.
  • 550gr. zahar
  • 250gr. nuca
  • 6 linguri faina.
  • 1 lingura cacao
  • i pachet Rama
  • 1 lingura ciocolata rasa.

Mod de preparare

se vor coace 2 blaturi:

Primul: 6 albusuri se bat bine si se adauga 200gr. zahar tos.Cand albusurile sunt batute bine,se adauga 250gr. nuca taiata felii subtiri,si apoi 2 linguri de faina.Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa si tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc mediu cca 30min.,depinde de cuptor.

Al doilea blat: este un blat ca de tort respectiv se bat 4 albusuri bine se adauga 150gr zahar, 4 galbenusuri si 4 linguri faina. Se coace tot intr-o tava dreptunghiulara ,unsa si tapetata cu hartie de copt. Crema: 6 galbenusuri se freaca bine cu un praf de sare, apoi se adauga 200gr. zahar tos, 1 lingura de cacao si se fierbe pe aburi pana se ingroasa ca o smantana.

Se lasa crema la racit si cand e rece se adauga un pachet de Rama cub,spumat bine ,bine.Se pot aduaga esenta de rom, z. vanilinat.

Acum procedam asa; se pune blatul de tort jos, adaugam crema peste blat,pe urma punem blatul cu nuca si deasupra din nou crema.

Peste ea punem ciocolata rasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise