Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri de cacao, un praf sare si 6 linguri de faina, cernuta, cu praful de copt (se amesteca usor, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua); se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace (se scoate cand blatul trece testul scobitorii).
Pentru crema se freaca un pachet de margarina sau unt (eu zic ca merge mai putin de un pachet) cu 6 linguri zahar pudra (neaparat), 3 pliculete ness si 100 g stafide care au fost tinute 10 minute in esenta de rom (o sticluta).
Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu 300 ml apa in care s-au fiert 3-4 linguri zahar, 1 plic de ness si romul ramas de la stafide, se umple cu crema si se glazureaza (se topeste ciocolata cu apa si uleiul). Din lipsa de timp eu am apelat la glazura cu gust de ciocolata de la Dr.Oetker.
Deasupra se traseaza un grilaj cu frisca (sau alta forma) sau nuca de cocos, asta reprezentand \"zapada\". Eu nu am mai ornat prajitura, am lasat-o glazurata, e buna si asa. In plus, am adaugat la crema cu margarina cateva linguri de crema de vanilie (facuta din jumatate de litru de lapte), prajitura a avut un gust mult mai bun (crema de vanilie se adauga in crema cu margarina cand este bine racorita, sa nu se taie).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii