autor:

Elly

» » Prajituri

Prajitura ''Noapte venetiana''

Autor: Elly (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elly (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Ingrediente
Blat alb:6albusuri,6lg zahar,100gr nuca de cocos,3lg faina,1 praf de copt, , Blat negru: 4oua ,4lg faina,4lg zahar,2lg cacao,1 praf de copt, , Crema: 6 galbenusuri,150gr zahar,5lg lapte, unt, esenta vanilie, , Glazura: 200 ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

49 voturi

Mod de preparare

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.
Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece. Se coace 25-30 minute la 180C.
Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca separat cu 2 pliculete de zahat vanilat, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca. Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora. Dupa ce se raceste punem deasupra frisca si ornam cu bilute colorate sau ciocolata rasa. POFTA BUNA!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Noapte venetiana''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Noaptea venetiana"

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

542 voturi    84 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu cu crema de ricotta(urda)

Tiramisu cu crema de ricotta(urda)

Se amesteca urda cu zaharulsi se lasa la frigider cateva ore,apoi se adauga zaharul vanilat,esenta

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Mldoveanu , 19 februarie 2015

    o bunatate de prajitura!!!!!

  • Fara foto

    Gina Jarca , 27 mai 2014

    ioiii...da o bucata macar si eu vreau...

  • Fara foto

    Florica Balog , 26 aprilie 2014

    Forte buna

    • Fara foto

      Flori (Bucatar) , 26 aprilie 2014

      Forte buna

    • Fara foto

      Petre Florentina , 12 aprilie 2014

      foarte buna,incercati...merita

    • Fara foto

      Hajnal Rozalia Otten , 10 aprilie 2014

      wow vreau sa incerc so fac ...delicioasa prezenta are

    • Fara foto

      Andrada Lidia , 29 decembrie 2013

      vreau sa intreb..in crema se pune esenta de vanilie sau zahar vanilat???

    • Fara foto

      Moldovi Doina , 12 decembrie 2013

      Va,i cum arata!Felicitari!

    • Fara foto

      elena-gina , 13 septembrie 2013

      molto buona,buon apetito

    • Fara foto

      Camy Rata , 13 septembrie 2013

      Delicioasa si rapida!!!Pofta buna!!

    • Fara foto

      Iuliana , 08 august 2013

      Este foarte buna!Am facut-o pentru nepoteii mei si au mancat-o aproape intr-o zi....se face usor.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Este provocatoare denumirea prajiturii ! Gata, am salvat-o, pentru ca imi place aspectul si gustul ! Felicitari !!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

      Foarte fina si aspectuoasa!Felicitari!*****

    • Elly

      Elly (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

      @danutza Nu stiu..n-am incercat dar cred ca merge cu nuca pisata..dar cel mai ideal este sa pui nuca de cocos ca sa iti iasa blatul alb.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      Am salvat,mi se pare bună! O întrebare,te rog: pot pun în locul nucii de cocos,nucă de-a noastră?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      Arata minunat si sigur e foarte gustoasa yumi, yumi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

49 voturi

Ingrediente

  • Blat alb:6albusuri,6lg zahar,100gr nuca de cocos,3lg faina,1 praf de copt
  • Blat negru: 4oua ,4lg faina,4lg zahar,2lg cacao,1 praf de copt
  • Crema: 6 galbenusuri,150gr zahar,5lg lapte, unt, esenta vanilie
  • Glazura: 200 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Elly
Spaghete la cuptor

Spaghete la cuptor

Se pun pastele in 2,5 l apa in clocot , sarata dupa gust . Se amsteca pastele din cand in cand .

10 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit.

10 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Cornulete

Cornulete

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul, se adauga ouale,zaharul

14 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Flori (Bucatar)

Forte buna

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu struguri, branza si cacao