autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Noire

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2011

Ingrediente
150 gr unt, 160 gr biscuiti cacao, 2 linguri de coniac (Napoleon, sa fie!), 250 ml frisca lichida (a aia place lu' albinutza), 15 gr gelatina, pentru ornat:, 50 gr ciocolata amaruie, 50 ml lapte, fulgi de cocos (cat sa iei cu doua deste, de mai multe ori..:P)

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

63 voturi

Mod de preparare

Si apai acum, dragilor, na! sa va povestesc cum am facut prajitura Noire. Era o zi cu nu prea mult soare, putintica racoare deci,...Miruna dormea, sotul baiguia ceva prin casa.....neinteresant cred :P, iar cainele meu, dragutul de Ozzy sforaia intr-un colt de fotoliu. Aaaa, dar nu asta va intereseaza..am inteles.

Deci... Am luat biscutii de cacao si i-am sfaramat, obtinind o pudra de biscuitei. Daca aveti robot folositi-l cu inceredere, dar daca nu aveti sau e stricat ca al meu (ai auzit R. ??? e stricat!) puneti biscuitii intr-o punga si treceti de cateva ori cu sucitorul peste ei. Rezultatul e identic. Asa pudra de biscuitei obtinuta o amestecati cu 75 gr unt topit putin. Amestecati bine si puneti totul intr-o tava de chec tapetata cu folie pentru alimente. Dati apoi la rece si asteptati.

Ciocolata am topit-o impreuna cu 50 ml frisca lichida. Restul de frisca, adica celelalte 200 ml le-am mixat bine de tot. Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece, cat sa devina spongioasa, dupa care am topit-o pe baie de aburi si am adaugat-o in ciocolata impreuna cu 2 linguri de coniac. Crema de ciocolata am amestecat-o cu restul de 75 gr unt si, la urma, cu frisca bine mixata. Am pus un strat serios peste amestecul de biscuiti si am predat totul frigiderului pana a doua zi. Timpul de asteptare e mare si e foarte greu. Va marturisesc ca dupa 5 ore, deja am taiat o bucatica, e drept ca foarte mica :P. Dar nu puteam sa pun geana pe geana stiind ce abandonasem la rece :)).

A doua zi, de dimineata am topit 50 gr ciocolata cu 50 ml lapte, am turnat-o asa fierbintica peste prajitura, am aruncat niste fulgi de cocos....am mai lasat-o putin la racorit....Vai!! e grea tare asteptarea asta...nu mai are rost sa va explic eu senzatia de cioco-dulce-minunatie de prajitura Noire. O stiti cu totii, nu?

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Noire

Prajitura Noire

1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati

49 voturi    22 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Noire

Prajitura Noire

Biscuitii,sfaramati in palme,amestecati foarte bine cu untul topit apoi compozitia pusa intr-o tava

11 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Lia (Bucatar sef):

    Da, am facut prajitura Noirea aseara, iar azi am "incercat-o" pe musafiri... Noroc ca nu au fost prea pretentiosi, si cred ca doar din politete au mancat feliuta din farfurie... Prajitura NU ESTE DULCE. Abia daca are o vaga senzatie de dulce data de frisca, in rest nimic... Iar geltina este MULT PREA MULT 15 gr ! In graba mea de a urma reteta nu m-am gandit nici o clipa ca de fapt 2 folii ar fi de ajuns ( tot la fel pun la tortul Diplomat). Nu mai spun ca in retete apare "pun gelatina la bain-marine". Asta se poate doar cu apa, si cata apa??? In final iese o prajitura "gumata" cum s-a exprimat unul din musafiri... Cu siguranta ca nu o sa o repet !

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Manolache Daniela , 04 octombrie 2014

    ciocolata de la crema /cita?

  • Fara foto

    cristina (Maestru bucatar) , 23 februarie 2014

    scrie clar : 50 gr ciocolata :) se vede acolo :) daca ne uitam putin si la gramatica , d-na mioara :) sa nu fim rele

  • Fara foto

    Mioara Udisteanu , 02 februarie 2014

    lista ingredientelor nu e completa.....cate gr de ciocolata?.....de ce dati reteta incompleta...?

    • Fara foto

      Alina Tone , 02 februarie 2014

      Suna delicios! Iar descrierea e suuuper comica, m-am distrat copios!

    • Fara foto

      Alli Allee , 13 decembrie 2013

      ciocolata de la crema /cita?

    • Fara foto

      Anca Dy , 09 noiembrie 2013

      ciocolata de la crema /cita?

    • Fara foto

      Manoliu Nelu , 21 septembrie 2013

      ciocolata de la crema /cita?

    • Fara foto

      Pal Cristina , 18 septembrie 2013

      Ce minune!

    • Fara foto

      Lumi Nick , 17 septembrie 2013

      nu cred ca mai trebuie zahar.. biscuitii is dulci, asemenea ciocolata

    • Fara foto

      Mihaela Ilie , 17 septembrie 2013

      reteta incompleta, neclara, ma intreb de ce o publicati?!?

    • Fara foto

      Doina Patentașu , 17 septembrie 2013

      Nici un pic de zahar??

    • Fara foto

      Simona , 20 iunie 2013

      Nu se specifica ce cantitate de ciocolata trebuie topita si amestecata apoi cu frisca :(

    • Fara foto

      Simona Mariana (Bucatar) , 26 aprilie 2013

      pai si ce cantitate de ciocolata folosim ca nu e specificata(in afara de cele 50gr.de la glazura)??

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      O prajitura fina, delicioasa!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

      Desigur . Pofta mare mi-ai facut si o voi face deseara . Ce frumos prezinti prajitura !!! Te-ai gandit sa editezi carti ?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      E foarte buna si eu am facut.

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 02 august 2011

      multumesc mia. incearca si tu.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 august 2011

      Arata super.....si prezentarea de milioane.......felicitari...salvat*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

63 voturi

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti cacao
  • 2 linguri de coniac (Napoleon
  • sa fie!)
  • 250 ml frisca lichida (a aia place lu' albinutza)
  • 15 gr gelatina
  • pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • fulgi de cocos (cat sa iei cu doua deste
  • de mai multe ori..:P)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

cristina (Maestru bucatar)

scrie clar : 50 gr ciocolata :) se vede acolo :) daca ne uitam putin si la gramatica , d-na mioara :) sa nu fim rele

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cu ciocolata si mascarpone