autor:

sweettreasures

» » Dulciuri diverse

Prajitura Norica

Autor: sweettreasures (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sweettreasures (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, -8 oua, -8 linguri de apa calduta, -1/2 plic praf de copt, -8 linguri zahar, -16 linguri faina amestecata cu 8 linguri cacao(depinde de intensitatea ei), Pentru crema:, -250 ml lapte, -3-4 linguri faina, -1 pachet de unt, -zahar dupa gust, -zeama de la o lamaie, -coaja de la o lamaie, Pentru glazura:, -3 linguri cu varf de zahar pudra, -1 lingura jumatate de cacao, -1 lingura jumate de unt topit, -apa fiarta, Pentru ornat vom folosi nuca de cocos.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:
8 albuse se bat spuma cu 8 linguri de apa calduta.Cand s-au batut bine se adauga jumatate plic de praf de copt,8 linguri de zahar.Se adauga 16 linguri de zahar+cacao(in functie de ce fel de cacao are fiecare acasa)si la final cele 8 galbenuse.
Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt.Dupa ce s-a copt,se scoate din tava se taie in doua si cu un pahar mic se taie forme rotunde.
Crema:
125 ml lapte se amesteca cu faina.Restul de lapte,cei 125 ml ramasi se pun pe foc.Cand incepe sa fiarba se adauga treptat amestecul de lapte+faina,amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Separat se freaca 1 pachet de unt cu zahar,zeama de la lamaie si coaja de lamaie.
Glazura:
Se amesteca lingurile de zahar pudra,cu 1 lingura jumate de cacao,1 lingura jumate unt topit si apa fiarta,pana se formeaza o compozitie mai groaza.De preferat sa se amestece cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Ansamblare:
Intre doua rotite de blat,se aseaza crema.Se unge cu crema si la exterior dupa care se dau prin nuca de cocos.Deasupra se va turna glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Norica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă  răsturnată (cu mere şi gutuie)

Tartă răsturnată (cu mere şi gutuie)

Aluat sfărâmat: Amestecă 100 g de unt moale cu 200 g de făină şi puţină sare. Adaugă puţină

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Galusti cu prune

Galusti cu prune

Fierbi cam juma kg de cartofi sau cati vrei, ii faci piure, amesteci cu 2 galbenusuri si 4-5 linguri

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de apa calduta
  • -1/2 plic praf de copt
  • -8 linguri zahar
  • -16 linguri faina amestecata cu 8 linguri cacao(depinde de intensitatea ei)
  • Pentru crema:
  • -250 ml lapte
  • -3-4 linguri faina
  • -1 pachet de unt
  • -zahar dupa gust
  • -zeama de la o lamaie
  • -coaja de la o lamaie
  • Pentru glazura:
  • -3 linguri cu varf de zahar pudra
  • -1 lingura jumatate de cacao
  • -1 lingura jumate de unt topit
  • -apa fiarta
  • Pentru ornat vom folosi nuca de cocos.

Raporteaza reteta

Retete
de sweettreasures
Piept de pui cu sos de rosii si masline

Piept de pui cu sos de rosii si masline

Se curata catei de usturoi si firul de ceapa verde,se spala si se taie marunt.Se pun la calit cu

5 voturi    11 comentarii
30 min
Aperitive
Salata taraneasca

Salata taraneasca

Se spala rosiile,ardeiul,ceapa.Se curata castravetele,si oul fiert tare, de coaja.Se taie totul cubulete(rosii,castravete,ceapa,parizer,oul

8 voturi    2 comentarii
20 min
Salate reci
Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume

Se taie vinetele in doua,de-a lungul lor si se golesc de miez.Se presara putina sare peste ele.Miezul

7 voturi    3 comentarii
35 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Rulada turceasca