autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Olguta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Foile: 200 gr. faina, 100 gr. unt sau margarina,, 100 gr. zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 linguri iaurt, 2 lingurite amoniac stins in otet, 1 ou, pandispan: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, amoniac, otet Crema: ¾ l lapte, 7 linguri faina, 3 pachete vanilie, 1 pachet margarina, 200 gr. zahar farin

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Foile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cit tava (unsa cu unt) si se coace. Nu se lasa sa se rumeneasca. Pandispan: galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar si amoniac stins in otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu restul. Se unge tava cu unt, se intinde compozitia si se pune la cuptor. Crema: Se opreste putin lapte rece ca sa se dizolve faina. Cind laptele a dat in clocot, se adauga faina dizolvata si zaharul vanilat. Se fierbe pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca continuu pentru a nu prinde pojghita. Margarina se freaca cu 200 gr. zahar farin si putin cite putin se adauga din compozitia fiarta si racita.
Se pune pe o foaie jumatate din crema, la mijloc pandispan, crema si cea de-a doua foaie. Se pudreaza si se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Olguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana

6 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet

Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet

Se incepe cu umplutura, deoarece se va rula cu blatul cand acesta este fierbinte. Asadar, vom

14 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Foile: 200 gr. faina
  • 100 gr. unt sau margarina,
  • 100 gr. zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurite amoniac stins in otet
  • 1 ou
  • pandispan: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • amoniac
  • otet Crema: ¾ l lapte
  • 7 linguri faina
  • 3 pachete vanilie
  • 1 pachet margarina
  • 200 gr. zahar farin

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan cu cirese