Reteta de prajitura Opera. Prajitura Opera reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu crema de ciocolata. Retete de prajituri cu ness. Retete de prajituri.
Reteta de prajitura Opera, desi necesita putina rabdare, este usor de preparat. Si va spun ca merita tot timpul alocat, rezultatul este fabulos!
Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se amestecă cu telul .
Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul.
Spuma de albuşuri se pune treptat în crema de ouă şi se amestecă cu telul de jos în sus după fiecare tranşă . Tot acum se adaugă şi untul topit lichid şi răcorit.
Compoziţia obţinută se împarte în 3 din care se coc 3 foi în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt , la 180 grade pentru cca . 13 minute. Se dau la răcit. Se taie fiecare în jumătate pe lungime şi astfel obţinem 6 dreptunghiuri.
Ganache : se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul . Se lasă la topit şi omogenizat bine totul amestecând continuu. Se dă la rece, apoi se spumează uşor cu mixerul şi se pun deoparte 2 linguri pline .
Crema de cafea : se face un sirop din apă şi zahăr care se toarnă fierbinte şi în fir foarte subţire peste gălbenuşuri amestecând la viteză mare cu mixerul . Mie mi s-a întâmplat să să mi se formeze nişte bulgăraşi tari de zahăr pe care i-am îndepărtat la sfârşit din cremă. Se mixează 5 minute, timp în care crema se mai răceşte, apoi micşorăm viteza şi adăugăm untul foarte moale ( atenţie! nu topit!) treptat, esenţa de vanilie si praful de cafea solubilă . Se omogenizează bine totul şi se dă la rece.
Sirop de cafea : se pun toate ingredientele la foc mic până se dizolvă zahărul . Se dă la răcit.
Asamblare : foaie pe care cu ajutorul unei pensule o însiropăm, jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cele 2 linguri de ganache păstrate şi pudră de cacao .
Se dă la rece până a doua zi.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii