autor:

andraconstantinescu

» » , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Ora 12

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 1 praf de sare, 150 g zahar, esenta de vanilie, esenta de rom, 25 ml apa, 40 g unt moale, 150 g faina, 50 g cacao, 1/2 plic praf de copt (5 g), Sirop:, 125 g zahar, 300 ml apa, 1 plic de cappuccino cu ciocolata (12,5 g), esenta de rom, dupa gust, Glazura:, 200 g ciocolata cu lapte, 30 g unt, 3 linguri lapte, Pentru decor:, 250 ml frisca lichida indulcita, fulgi de ciocolata, cacao, Dimensiune tava: 20/30 cm

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar si cu esenta de vanilie pana cand devin ca o crema. Se adauga esenta de rom, apa si untul moale.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu cealalta jumatate din zahar pana cand devin ca o bezea. Se adauga amestecul de galbenusuri si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, blatul se portioneaza, eliminand marginile inestetice.



Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se adauga plicul de cappuccino si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, portiile de blat se tavalesc prin sirop si se asaza pe o tava.



Glazura:

Ciocolata se rupe si se pune intr-un craticior impreuna cu untul si laptele. Se pune craticiorul la foc si se amesteca continuu in el pana cand se topeste toata ciocolata. Aceasta se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se toarna cu grija, cu o lingura, peste fiecare portie de blat.



Prajiturile se introduc la frigider circa 30 de minute.



Decor:

Se mixeaza frisca si se orneaza fiecare prajitura cu ea, apoi se decoreaza cu fulgi de ciocolata si cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ora 12" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac cu caramel, nuci si arahide prajite

Cozonac cu caramel, nuci si arahide prajite

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Bors cu perisoare de miel si verdeturi

Bors cu perisoare de miel si verdeturi

Culegem carnea de miel de pe os, apoi punem in apa cu sare oasele, sa fiarba si sa le putem spumui. Zarzavatul

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • andraconstantinescu

    andraconstantinescu (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2020

    Daca citeati mai atent, vedeati ca dimensiunea tavii este trecuta la ingrediente, ocupand ultima pozitie.

  • Viorica_Apostol

    Viorica_Apostol (Maestru bucatar) , 25 ianuarie 2020

    ATI OMIS CE DIMENSIUNE ARE TAVA DE COPT BLATUL!

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 25 ml apa
  • 40 g unt moale
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • Sirop:
  • 125 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 plic de cappuccino cu ciocolata (12,5 g)
  • esenta de rom
  • dupa gust
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 30 g unt
  • 3 linguri lapte
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • fulgi de ciocolata
  • cacao
  • Dimensiune tava: 20/30 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

15 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

andraconstantinescu (Chef de cuisine)

Daca citeati mai atent, vedeati ca dimensiunea tavii este trecuta la ingrediente, ocupand ultima pozitie.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor