Se spala piersicile si se taie in felii subtiri.
Sosul de piersici:
Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.
Blatul:
Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 10 de minute, la foc mediu.
Crema de branza:
Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta.
Separat, se amesteca intr-un vas adanc, branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine.
Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor 30 de minute la foc mic.
Stratul de alune:
Se pun pe foc mic, intr-o craticioara, cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.
Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.
Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica!
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii