autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Orion

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru blat:, 100 g unt sau margarina, 5 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 1 varf de lingurita de sare, 10 linguri de lapte, 2 linguri de cacao, 5 linguri de faina, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, , Pentru crema de branza:, 5 albusuri + 2 galbenusuri, 4 linguri de zahar, 3 cutii branza pufoasa cu smantana Delaco, 1 praf de sare, putina coaja de lamaie, , Pentru sosul de piersici:, 7 piersici, 3 linguri de zahar, 1 lingura apa, 1 plic zahar vanilat, in plus: 2 linguri de zahar, , Pentru stratul de alune:, cateva alune de padure, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare



Sosul de piersici:

Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.



Blatul:

Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 10 de minute, la foc mediu.



Crema de branza:

Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta.

Separat, se amesteca intr-un vas adanc, branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine.



Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor 30 de minute la foc mic.



Stratul de alune:

Se pun pe foc mic, intr-o craticioara, cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.



Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.



Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica!





Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Orion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Peste Prajit

Peste Prajit

Pestele se curata de solzi, se scot intestinele si bronhiile si se spala bine. Se portioneaza, se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun
Turta dulce decorata cu royal icing

Turta dulce decorata cu royal icing

Aluat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 10 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema de branza:
  • 5 albusuri + 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 cutii branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 1 praf de sare
  • putina coaja de lamaie
  • Pentru sosul de piersici:
  • 7 piersici
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • in plus: 2 linguri de zahar
  • Pentru stratul de alune:
  • cateva alune de padure
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua