autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Padurea Neagra

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
284 ml frisca lichida, blat de tort rotund de ciocolata cu diametrul de 20 cm, 425 g compot de cirese (conserva), 2 ciocolate cu lapte

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se bate frisca pana cand se intareste.
2. Se taie blatul de tort in 2 felii orizontale. Se asaza felia de blat de la baza pe un platou rotund.
3. Se asaza o sita peste un bol si se rastoarna conserva de cirese in sita. Se pastreaza siropul. Se scot samburii de cirese. Se insiropeaza suprafata blatului cu o lingura de sirop de cirese. Se intinde jumatate din frisca pe blat.
4. Se taie jumatatile de cirese in bucati mari si se presara peste frisca. Se faramiteaza ciocolatele sau se rad pe razatoare pentru a obtine fulgi de ciocolata. Jumatate din cantitate se presara deasupra stratului de frisca.
5. Se asaza a doua felie de blat deasupra. Se insiropeaza cu o lingura de sirop si se acopera cu restul de frisca.
6. Se decoreaza cu cirese intregi si cu restul fulgilor de ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Padurea Neagra cu visine

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Se coace un blat din ingredientele pentru blat si se lasa la racit. se bate frisca, se amesteca

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 284 ml frisca lichida
  • blat de tort rotund de ciocolata cu diametrul de 20 cm
  • 425 g compot de cirese (conserva)
  • 2 ciocolate cu lapte

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu branza dulce