autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Padurea Neagra

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
284 ml frisca lichida, blat de tort rotund de ciocolata cu diametrul de 20 cm, 425 g compot de cirese (conserva), 2 ciocolate cu lapte

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se bate frisca pana cand se intareste.
2. Se taie blatul de tort in 2 felii orizontale. Se asaza felia de blat de la baza pe un platou rotund.
3. Se asaza o sita peste un bol si se rastoarna conserva de cirese in sita. Se pastreaza siropul. Se scot samburii de cirese. Se insiropeaza suprafata blatului cu o lingura de sirop de cirese. Se intinde jumatate din frisca pe blat.
4. Se taie jumatatile de cirese in bucati mari si se presara peste frisca. Se faramiteaza ciocolatele sau se rad pe razatoare pentru a obtine fulgi de ciocolata. Jumatate din cantitate se presara deasupra stratului de frisca.
5. Se asaza a doua felie de blat deasupra. Se insiropeaza cu o lingura de sirop si se acopera cu restul de frisca.
6. Se decoreaza cu cirese intregi si cu restul fulgilor de ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Padurea Neagra cu visine

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere si nuca

Prajitura cu mere si nuca

Se framanta ingredientele de foi si se fac doua foi care se coc pe fundul unei tavi dreptunghiulare

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 284 ml frisca lichida
  • blat de tort rotund de ciocolata cu diametrul de 20 cm
  • 425 g compot de cirese (conserva)
  • 2 ciocolate cu lapte

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Foietaj cu fructe de pãdure