autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Paradis

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
Blat:, 4 oua separate,, 90 g faina,, 120 g zahar pudra,, 30 g cacao., , Crema:, 200 g ciocolata,, 400 g smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, la viteza mare, pana cand se obtine o compozitie pufoasa si albicioasa.
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri, alternand cu faina amestecata cu cacaoa si cernuta.
Se tapeteaza cu hartie de copt, o tava dreptunghiulara si se toarna compozitia pentru blat.
Se introduce in cuptorul incalzit si se coace cca 15 min la 200°.
Cand este gata, se scoate repede din tava (se rastoarna cu atentie), se scoate hartia si se lasa sa se racesaca.

Crema:
Se incalzeste usor 150g smantana, se toarna peste ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Smantana ramasa se bate bine (frisca)si se amesteca cu ciocolata topita, amestecand usor cu un tel, de jos in sus, ca sa nu se lase.
Cand ciocolata si frisca sunt perfect amestecate, crema este gata.
Se taie blatul in doua pe orizontala.
Crema se pune toata pe prima jumatate de blat, se niveleaza bine si se acopera cu cealalta jumatate de blat.
Se da la frigider cca 4 ore ca sa se intareasca putin crema, apoi, cu un cutit bine ascutit se taie patratele.
Se presara zahar pudra si...
POFTA BUNA!!!


Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Paradis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu etaje

Prajitura cu etaje

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Incalziti cuptorul la treapta 3/170 grade. Tapetati o forma rotunda cu inel, de 26 cm, cu hartie

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua separate,
  • 90 g faina,
  • 120 g zahar pudra,
  • 30 g cacao.
  • Crema:
  • 200 g ciocolata,
  • 400 g smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Krantz
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide