autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Paradis

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
Blat:, 4 oua separate,, 90 g faina,, 120 g zahar pudra,, 30 g cacao., , Crema:, 200 g ciocolata,, 400 g smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, la viteza mare, pana cand se obtine o compozitie pufoasa si albicioasa.
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri, alternand cu faina amestecata cu cacaoa si cernuta.
Se tapeteaza cu hartie de copt, o tava dreptunghiulara si se toarna compozitia pentru blat.
Se introduce in cuptorul incalzit si se coace cca 15 min la 200°.
Cand este gata, se scoate repede din tava (se rastoarna cu atentie), se scoate hartia si se lasa sa se racesaca.

Crema:
Se incalzeste usor 150g smantana, se toarna peste ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Smantana ramasa se bate bine (frisca)si se amesteca cu ciocolata topita, amestecand usor cu un tel, de jos in sus, ca sa nu se lase.
Cand ciocolata si frisca sunt perfect amestecate, crema este gata.
Se taie blatul in doua pe orizontala.
Crema se pune toata pe prima jumatate de blat, se niveleaza bine si se acopera cu cealalta jumatate de blat.
Se da la frigider cca 4 ore ca sa se intareasca putin crema, apoi, cu un cutit bine ascutit se taie patratele.
Se presara zahar pudra si...
POFTA BUNA!!!


Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Paradis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Deliciu cu citrice

Deliciu cu citrice

Intr-un vas se amesteca crema de lapte condensat cu zeama de lamai galbene si coaja rasa de la 1lamaie

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Pernite dulci

Pernite dulci

Intr-un vas se amesteca laptele caldut cu mierea apoi se dizolva drojdia si se lasa deoparte 15 minute.Intr-un

42 voturi    6 comentarii
2h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua separate,
  • 90 g faina,
  • 120 g zahar pudra,
  • 30 g cacao.
  • Crema:
  • 200 g ciocolata,
  • 400 g smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu compot de visine si frisca