autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Paradis

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
Blat:, 4 oua separate,, 90 g faina,, 120 g zahar pudra,, 30 g cacao., , Crema:, 200 g ciocolata,, 400 g smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, la viteza mare, pana cand se obtine o compozitie pufoasa si albicioasa.
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri, alternand cu faina amestecata cu cacaoa si cernuta.
Se tapeteaza cu hartie de copt, o tava dreptunghiulara si se toarna compozitia pentru blat.
Se introduce in cuptorul incalzit si se coace cca 15 min la 200°.
Cand este gata, se scoate repede din tava (se rastoarna cu atentie), se scoate hartia si se lasa sa se racesaca.

Crema:
Se incalzeste usor 150g smantana, se toarna peste ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Smantana ramasa se bate bine (frisca)si se amesteca cu ciocolata topita, amestecand usor cu un tel, de jos in sus, ca sa nu se lase.
Cand ciocolata si frisca sunt perfect amestecate, crema este gata.
Se taie blatul in doua pe orizontala.
Crema se pune toata pe prima jumatate de blat, se niveleaza bine si se acopera cu cealalta jumatate de blat.
Se da la frigider cca 4 ore ca sa se intareasca putin crema, apoi, cu un cutit bine ascutit se taie patratele.
Se presara zahar pudra si...
POFTA BUNA!!!


Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Paradis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua separate,
  • 90 g faina,
  • 120 g zahar pudra,
  • 30 g cacao.
  • Crema:
  • 200 g ciocolata,
  • 400 g smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cusma lui Guguta