autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Paradis

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
Blat:, 4 oua separate,, 90 g faina,, 120 g zahar pudra,, 30 g cacao., , Crema:, 200 g ciocolata,, 400 g smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, la viteza mare, pana cand se obtine o compozitie pufoasa si albicioasa.
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri, alternand cu faina amestecata cu cacaoa si cernuta.
Se tapeteaza cu hartie de copt, o tava dreptunghiulara si se toarna compozitia pentru blat.
Se introduce in cuptorul incalzit si se coace cca 15 min la 200°.
Cand este gata, se scoate repede din tava (se rastoarna cu atentie), se scoate hartia si se lasa sa se racesaca.

Crema:
Se incalzeste usor 150g smantana, se toarna peste ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Smantana ramasa se bate bine (frisca)si se amesteca cu ciocolata topita, amestecand usor cu un tel, de jos in sus, ca sa nu se lase.
Cand ciocolata si frisca sunt perfect amestecate, crema este gata.
Se taie blatul in doua pe orizontala.
Crema se pune toata pe prima jumatate de blat, se niveleaza bine si se acopera cu cealalta jumatate de blat.
Se da la frigider cca 4 ore ca sa se intareasca putin crema, apoi, cu un cutit bine ascutit se taie patratele.
Se presara zahar pudra si...
POFTA BUNA!!!


Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Paradis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca si smantana

Prajitura cu nuca si smantana

Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 210 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

11 voturi    13 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat. Cernem

2 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua separate,
  • 90 g faina,
  • 120 g zahar pudra,
  • 30 g cacao.
  • Crema:
  • 200 g ciocolata,
  • 400 g smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu nuca de cocos