autor:

» » Prajituri

Prajitura pentru orice sezon

Autor: VIOLETA SINCU (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VIOLETA SINCU (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
3oua, 100 ml. ulei, 250l lapte, 250gr.zahar, 1 praf de copt, coaja de lamaie, faina cat sa iasa un aluat nici moale, nici tare, aprox.250gr., fructe de sezon, fructe din compot, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Trei oua impreuna cu zaharul se amesteca putin, dupa aceea se adauga uleiul, se amesteca, se adauga laptele, se amesteca putin, se adauga faina si praful de copt stins in putina zeama de lamaie si coaja de lamaie. Se amesteca toate pina rezulta un aluat nici moale, dar nici tare, sa curga ca o smantina mai tare.

Se tapeteaza o tava obisnuita, eu folosesc hirtie ptr.copt sau o coala de hirtie unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Turnam aluatul in tava, iar deasupra punem fructele, daca au simburii (curatate), daca sint zemoase eu pun putin zahar si dupa aceea presar gris, luand din zeama pe care o lasa fructele (mere,visine,caise etc.). Introducem tava in cuptorul incalzit dinainte cu vreo 10 min.si lasam la foc mare primele 10 min. de cind am introdus tava, iar apoi pe foc mai mic vreo 30-35 min., depinde de cuptorul fiecaruia. Dar primele 20 min.nu se deschide aragazul, dupa aceea se paote verifica cu o scobitoare, daca iese curata se poate scoate.

Se pudreaza cu zahar vanilat, se lasa la racit putin, iar dupa aceea se taie in bucati dupa preferinta. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pentru orice sezon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3oua
  • 100 ml. ulei
  • 250l lapte
  • 250gr.zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat sa iasa un aluat nici moale
  • nici tare
  • aprox.250gr.
  • fructe de sezon
  • fructe din compot
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu visine si nuca