Prajitura pentru orice sezon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3oua
  • 100 ml. ulei
  • 250l lapte
  • 250gr.zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat sa iasa un aluat nici moale
  • nici tare
  • aprox.250gr.
  • fructe de sezon
  • fructe din compot
  • zahar pudra

Mod de preparare

Trei oua impreuna cu zaharul se amesteca putin, dupa aceea se adauga uleiul, se amesteca, se adauga laptele, se amesteca putin, se adauga faina si praful de copt stins in putina zeama de lamaie si coaja de lamaie. Se amesteca toate pina rezulta un aluat nici moale, dar nici tare, sa curga ca o smantina mai tare.

Se tapeteaza o tava obisnuita, eu folosesc hirtie ptr.copt sau o coala de hirtie unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Turnam aluatul in tava, iar deasupra punem fructele, daca au simburii (curatate), daca sint zemoase eu pun putin zahar si dupa aceea presar gris, luand din zeama pe care o lasa fructele (mere,visine,caise etc.). Introducem tava in cuptorul incalzit dinainte cu vreo 10 min.si lasam la foc mare primele 10 min. de cind am introdus tava, iar apoi pe foc mai mic vreo 30-35 min., depinde de cuptorul fiecaruia. Dar primele 20 min.nu se deschide aragazul, dupa aceea se paote verifica cu o scobitoare, daca iese curata se poate scoate.

Se pudreaza cu zahar vanilat, se lasa la racit putin, iar dupa aceea se taie in bucati dupa preferinta. POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise