autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Prajituri

PRAJITURA PETRE ROMAN

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Ingrediente
blat.9 oua,9 linguri de zahar,6 linguri de faina,3 linguri de nuca macinata praf de copt.crema.2 oua,500 ml.lapte,3 linguri faina,5 linguri zahar,o margarina,250 ml frisca lichida,300 gr.zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

blat.Se face un blat din 3 albuse batute spuma se adauga apoi 3 linguri zahar ,galbenusele ,faina,nuca si praf de copt.Se coace la foc usor ,si se repeta operatiunea facand inca 2 foi .300 gr zahar se caramelizeaza si se intinde repede peste 2 foi se lasa sa se raceasca.Apoi se prepara crema, ouale se pun intr-un bol cu faina si cu putin lapte si se amesteca.Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul cand fierbe se adauga compozitia si se amesteca sa nu se faca cocoloase.Se lasa sa se raceasca apoi se adauga la margarina frecata spuma.Crema se pune peste foile cu zaharul caramelizat se pune si cea de-a treia foaie apoi se pune frisca batuta spuma .Se rade ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA PETRE ROMAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Petre Roman"

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa. Se bat albusurile spuma

17 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Negresa pufoasa

Negresa pufoasa

Incalziti cuptorul la 175 grade Bateti albusurile spuma tare. Intr-o craticioara la foc

150 voturi    24 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Nu imi dau seama de ce are denumirea asta, dar dupa ingrediente e un deliciu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Cred ca este gustoasa,dar de ce se numeste asa?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • blat.9 oua,9 linguri de zahar,6 linguri de faina,3 linguri de nuca macinata praf de copt.crema.2 oua,500 ml.lapte,3 linguri faina,5 linguri zahar,o margarina,250 ml frisca lichida,300 gr.zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Nu imi dau seama de ce are denumirea asta, dar dupa ingrediente e un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Pandispan