autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "Petre Roman"

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, Se fac 3 foi din pandispan. Astfel am facut de 3 ori compozitia. Ingredientele le-am scris pentru toate foile., 9 albusuri, 18 linguri zahar, 9 ling apa fierbinte, 9 ling nuca macinata, 9 ling faina, un plic praf de copt, 300g zahar pentru foi, se caramlizeaza, , Pentru crema:, 6 galbenusuri, 500 ml lapte, 7 lg zahar, 4 ling faina, 2 plicuri zahar vanilat, 3 linguri lapte, 250 g unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa.

Se bat albusurile spuma cu apa. Apoi se adauga zaharul, se adauga nuca si faina si praful se copt. Apoi se pune la cuptor si tine vreo 15 20 min aprox.

Peste 2 foi dupa ce s-au racit se pune zaharul caramelizat.Mai bine zis se stropeste.

Dupa ce s-a intarit zaharul se bate cu lingura sa se poata taia prajitura bine.



Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si vanilia si putin lapte. Apoi laptele se pune la fiert si cand fierbe se adauga galbenusurile. Se tine 2 minute pana fierbe.

Apoi se raceste si se amesteca cu 250 g unt. Se poate adauga in crema coaja de lamaie.



Apoi se pune dedesubt o foaie caramelizata -crema- o foaie necaramelizata-crema -foaie caramelizata.



Deasupra se poate pune un strat subtire de crema si se presara nuca macinata.

Pofta buna!



Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură acoperiș

Prăjitură acoperiș

Amestecam toate ingredientele pentru foi. Faina se pune putin cate putin, pe urma se framanta. Compozitia

5 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Chec pufos-reteta mamei mele

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

48 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mihaela (Bucatar sef):

    mi-a iesit bine dar nuam batut zaharul caramelizat si nu stiu cum o sa o tai maine , dar vad eu , acum am lasat-o la frigider pana maine . sper sa nu fie prea tare , oricum imi place cum arata si e o reteta buna , multumesc !!!!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zagrean Antoaneta Georgeta , 02 mai 2014

    Pentru Ana !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este tare buna.

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Am numit-o asa deoarece asa am gasit-o si eu numita!:D

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Cred ca este tare buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Arata foarte bine prajiturica ta...,dar de ce ai numit-o asa?!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Se fac 3 foi din pandispan. Astfel am facut de 3 ori compozitia. Ingredientele le-am scris pentru toate foile.
  • 9 albusuri
  • 18 linguri zahar
  • 9 ling apa fierbinte
  • 9 ling nuca macinata
  • 9 ling faina
  • un plic praf de copt
  • 300g zahar pentru foi
  • se caramlizeaza
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 7 lg zahar
  • 4 ling faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 250 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

49 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Cred ca este tare buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Corabioare