autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "Petre Roman"

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, Se fac 3 foi din pandispan. Astfel am facut de 3 ori compozitia. Ingredientele le-am scris pentru toate foile., 9 albusuri, 18 linguri zahar, 9 ling apa fierbinte, 9 ling nuca macinata, 9 ling faina, un plic praf de copt, 300g zahar pentru foi, se caramlizeaza, , Pentru crema:, 6 galbenusuri, 500 ml lapte, 7 lg zahar, 4 ling faina, 2 plicuri zahar vanilat, 3 linguri lapte, 250 g unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa.

Se bat albusurile spuma cu apa. Apoi se adauga zaharul, se adauga nuca si faina si praful se copt. Apoi se pune la cuptor si tine vreo 15 20 min aprox.

Peste 2 foi dupa ce s-au racit se pune zaharul caramelizat.Mai bine zis se stropeste.

Dupa ce s-a intarit zaharul se bate cu lingura sa se poata taia prajitura bine.



Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si vanilia si putin lapte. Apoi laptele se pune la fiert si cand fierbe se adauga galbenusurile. Se tine 2 minute pana fierbe.

Apoi se raceste si se amesteca cu 250 g unt. Se poate adauga in crema coaja de lamaie.



Apoi se pune dedesubt o foaie caramelizata -crema- o foaie necaramelizata-crema -foaie caramelizata.



Deasupra se poate pune un strat subtire de crema si se presara nuca macinata.

Pofta buna!



Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere

Eclere

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam

16 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Lamington

Prajitura Lamington

1. Batem ouale cu mixerul pana devin spumoase, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand

114 voturi    31 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mihaela (Bucatar sef):

    mi-a iesit bine dar nuam batut zaharul caramelizat si nu stiu cum o sa o tai maine , dar vad eu , acum am lasat-o la frigider pana maine . sper sa nu fie prea tare , oricum imi place cum arata si e o reteta buna , multumesc !!!!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zagrean Antoaneta Georgeta , 02 mai 2014

    Pentru Ana !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este tare buna.

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Am numit-o asa deoarece asa am gasit-o si eu numita!:D

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Cred ca este tare buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Arata foarte bine prajiturica ta...,dar de ce ai numit-o asa?!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Se fac 3 foi din pandispan. Astfel am facut de 3 ori compozitia. Ingredientele le-am scris pentru toate foile.
  • 9 albusuri
  • 18 linguri zahar
  • 9 ling apa fierbinte
  • 9 ling nuca macinata
  • 9 ling faina
  • un plic praf de copt
  • 300g zahar pentru foi
  • se caramlizeaza
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 7 lg zahar
  • 4 ling faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 250 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

10 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

48 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Cred ca este tare buna.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuitii mamei