autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Petre Roman I

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Foile:, 9 oua separate, 18 linguri zahar tos, 9 linguri apa fierbinte, 9 linguri faina, 9 linguri nuca macinata, 1 lingurita praf de copt, , Crema:, 1 budinca de vanilie mare (Cook&Serve 8 portii) sau 2 budinci Dr Oetker de 43 gr fiecare, 1 litru lapte, 400 gr unt, 200 gr zahar, , 400 gr zahar pentru caramelizat, , 1 litru frisca batuta

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

(reteta de la Monica M.

Foile:
9 albusuri se bat spuma tare cu 18 linguri Zahar tos, puse pe rind, 9 linguri apa fierbinte, pusa pe rind. Se adauga unul cite unul 9 galbenusuri, 9 linguri faina amestecata cu 9 linguri nuca macinata si un virf de cutit (asa zice reteta … eu pun o lingurita) de praf de copt.
Se amesteca totul usor cu o spatula. Se coc 3 foi pe dos la tava unsa si infainata la foc mediu. (eu le coc in tavi , am tavi mari , si cind sint scoate le scot cu o spatula de metal flexibila.)

Crema:
Se fierbe o budinca de vanilie mare (8 portii) -Cook and serve- in 1 litru de lapte(sau 2 budinci Dr, Oetker) de 43 gr fiecare in 1 litru de lapte. Se lasa la racit pina e rece complet. Se freaca 400 gr unt cu 200 gr Zahar. Se adauga cite o lingura de budinca rece in amestecul de unt pina se termina budinca. Se amesteca totul bine de tot cu mixerul.

Separat se caramelize 400gr Zahar, si se intind rapid pe fiecare foaie (cala glazura pentru dobos).
Crema se intinde intre foi, iar foaia de deasupra se pune cu zaharul in jos inspre crema, (cu partea de jos in sus) . Se orneaza din belsug cu frisca batuta si indulcita. Eu folosesc frisca din cutie, batuta gata (Extra rich Whipped Cream -sau non dairy whipped cream ) o cutie de 16 oz (500gr).

Se da la rece si se taie a doua zi !
Pofta buna !!!o prietena de-a mea)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman I" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Petre Roman"

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa. Se bat albusurile spuma

17 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Faguri

Faguri

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul

238 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monika K (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Mihai, de buna e foarte buna, poti sa o incerci iti va placea sigur. De ce o cheama Petre Roman, nu stiu, dar prin anii 90 (postrevolutie) era parca o frenezie prin Romania cu privire la Petre Roman, (considerarat cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai sexi... politician pe care l-a avut Romania pina atunci.... un fel de Obama ;) romanesc :) ) era parca prim ministru, sau cel putin asa am citit eu de aici in ziarele romanesti care ajung si la noi ! Succes la prepararea prajiturii. Vezi ca budincile se fierb amindoua in 1 litru de lapte.

  • Fara foto

    mihai1912 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Cred ca-i buna, am sa o incerc, dar,de ce se numeste "Petre Roman"?

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Foile:
  • 9 oua separate
  • 18 linguri zahar tos
  • 9 linguri apa fierbinte
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 1 budinca de vanilie mare (Cook&Serve 8 portii) sau 2 budinci Dr Oetker de 43 gr fiecare
  • 1 litru lapte
  • 400 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 400 gr zahar pentru caramelizat
  • 1 litru frisca batuta

Raporteaza reteta

Monika K (Chef de cuisine)

Mihai, de buna e foarte buna, poti sa o incerci iti va placea sigur. De ce o cheama Petre Roman, nu stiu, dar prin anii 90 (postrevolutie) era parca o frenezie prin Romania cu privire la Petre Roman, (considerarat cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai sexi... politician pe care l-a avut Romania pina atunci.... un fel de Obama ;) romanesc :) ) era parca prim ministru, sau cel putin asa am citit eu de aici in ziarele romanesti care ajung si la noi ! Succes la prepararea prajiturii. Vezi ca budincile se fierb amindoua in 1 litru de lapte.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu doua creme