Prajitura Petre Roman I

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile:
  • 9 oua separate, 18 linguri zahar tos, 9 linguri apa fierbinte, 9 linguri faina, 9 linguri nuca macinata, 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 1 budinca de vanilie mare (Cook&Serve 8 portii) sau 2 budinci Dr Oetker de 43 gr fiecare, 1 litru lapte, 400 gr unt, 200 gr zahar
  • 400 gr zahar pentru caramelizat
  • 1 litru frisca batuta

Mod de preparare

(reteta de la Monica M.

Foile:

9 albusuri se bat spuma tare cu 18 linguri Zahar tos, puse pe rind, 9 linguri apa fierbinte, pusa pe rind. Se adauga unul cite unul 9 galbenusuri, 9 linguri faina amestecata cu 9 linguri nuca macinata si un virf de cutit (asa zice reteta … eu pun o lingurita) de praf de copt.

Se amesteca totul usor cu o spatula. Se coc 3 foi pe dos la tava unsa si infainata la foc mediu. (eu le coc in tavi , am tavi mari , si cind sint scoate le scot cu o spatula de metal flexibila.)

Crema:

Se fierbe o budinca de vanilie mare (8 portii) -Cook and serve- in 1 litru de lapte(sau 2 budinci Dr, Oetker) de 43 gr fiecare in 1 litru de lapte. Se lasa la racit pina e rece complet. Se freaca 400 gr unt cu 200 gr Zahar. Se adauga cite o lingura de budinca rece in amestecul de unt pina se termina budinca. Se amesteca totul bine de tot cu mixerul.

Separat se caramelize 400gr Zahar, si se intind rapid pe fiecare foaie (cala glazura pentru dobos).

Crema se intinde intre foi, iar foaia de deasupra se pune cu zaharul in jos inspre crema, (cu partea de jos in sus) . Se orneaza din belsug cu frisca batuta si indulcita. Eu folosesc frisca din cutie, batuta gata (Extra rich Whipped Cream -sau non dairy whipped cream ) o cutie de 16 oz (500gr).

Se da la rece si se taie a doua zi !

Pofta buna !!!o prietena de-a mea)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise