autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "Petre Roman" III

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Foile:, 9 oua separate, 18 linguri zahar, 9 linguri apa fierbinte, 9 linguri nuca macinata, 9 linguri faina, 1 praf de copt, , 300 gr. zahar pentru caramelizat, , Crema:, 5 galbenusuri, 500 ml lapte, 6-8 linguri zahar, 4 linguri faina, vanilie dupa gust, 200 gr unt nesarat, , Glazura:, 4 linguri zahar, 3 linguri apa, 2 linguri cacao pudra, 4 galbenusuri, 2 linguri unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

23 voturi

Mod de preparare

(reteta o am de la Lili L. )

Foile:
9 albusuri se bat bine cu 18 linguri zahar puse pe rind, 9 linguri apa fierbinte puse pe rind, se adauga 9 linguri nuca macinata amestecata cu 9 linguri faina. Se amesteca toate usor si se coc 3 foi.
Pe fiecare foaie se toarna un strat de zahar caramelizat (cam 300gr de zahar)

Crema:
5 galbenusuri se amesteca cu 500ml lapte (jumatate de litru), 6-8 linguri de zahar, 4 linguri de faina si vanilie dupa gust. Se fierb la foc mic pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca complet. cind e rece se adauga 200 gr unt.

Glazura:
4 linguri de zahar , 3 linguri de apa , 2 linguri de cacao se amesteca si se fierb pe foc. Cind se ia de pe foc se adauga 4 galbenusuri , se amesteca rapid si bine, si se mai adauga unt cit o nuca (vreo 2 linguri).

Crema se pune intre foi si deasupra la prajitura se pune glazura.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman" III" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Topim ciocolata neagra cu cele 125 g de unt.Lasam sa se raceasca. Mixam bine cele 2 oua, adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu dovleac si aroma de anason

Prajitura cu dovleac si aroma de anason

1.Se prepara blatul,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

    Nu stiam ca exista 3 variante de prajitura Petre Roman.Ce bine ca exista site-uri de bucatarie ca acesta ,care ne ajuta sa ne imbogatim cunostiintele cu atatea lucruri utile si retete noi.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

23 voturi

Ingrediente

  • Foile:
  • 9 oua separate
  • 18 linguri zahar
  • 9 linguri apa fierbinte
  • 9 linguri nuca macinata
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 300 gr. zahar pentru caramelizat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 6-8 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • vanilie dupa gust
  • 200 gr unt nesarat
  • Glazura:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao pudra
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri unt

Raporteaza reteta

Vekas

Vekas (Chef de cuisine)

Nu stiam ca exista 3 variante de prajitura Petre Roman.Ce bine ca exista site-uri de bucatarie ca acesta ,care ne ajuta sa ne imbogatim cunostiintele cu atatea lucruri utile si retete noi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Inghetata de capsuni si vanilie