autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "Petre Roman" III

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Foile:, 9 oua separate, 18 linguri zahar, 9 linguri apa fierbinte, 9 linguri nuca macinata, 9 linguri faina, 1 praf de copt, , 300 gr. zahar pentru caramelizat, , Crema:, 5 galbenusuri, 500 ml lapte, 6-8 linguri zahar, 4 linguri faina, vanilie dupa gust, 200 gr unt nesarat, , Glazura:, 4 linguri zahar, 3 linguri apa, 2 linguri cacao pudra, 4 galbenusuri, 2 linguri unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

23 voturi

Mod de preparare

(reteta o am de la Lili L. )

Foile:
9 albusuri se bat bine cu 18 linguri zahar puse pe rind, 9 linguri apa fierbinte puse pe rind, se adauga 9 linguri nuca macinata amestecata cu 9 linguri faina. Se amesteca toate usor si se coc 3 foi.
Pe fiecare foaie se toarna un strat de zahar caramelizat (cam 300gr de zahar)

Crema:
5 galbenusuri se amesteca cu 500ml lapte (jumatate de litru), 6-8 linguri de zahar, 4 linguri de faina si vanilie dupa gust. Se fierb la foc mic pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca complet. cind e rece se adauga 200 gr unt.

Glazura:
4 linguri de zahar , 3 linguri de apa , 2 linguri de cacao se amesteca si se fierb pe foc. Cind se ia de pe foc se adauga 4 galbenusuri , se amesteca rapid si bine, si se mai adauga unt cit o nuca (vreo 2 linguri).

Crema se pune intre foi si deasupra la prajitura se pune glazura.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman" III" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Ciresica cu bezea

Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Cornulete cu dulceata de piersici

Cornulete cu dulceata de piersici

Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita la foc mic.

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

    Nu stiam ca exista 3 variante de prajitura Petre Roman.Ce bine ca exista site-uri de bucatarie ca acesta ,care ne ajuta sa ne imbogatim cunostiintele cu atatea lucruri utile si retete noi.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

23 voturi

Ingrediente

  • Foile:
  • 9 oua separate
  • 18 linguri zahar
  • 9 linguri apa fierbinte
  • 9 linguri nuca macinata
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 300 gr. zahar pentru caramelizat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 6-8 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • vanilie dupa gust
  • 200 gr unt nesarat
  • Glazura:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao pudra
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri unt

Raporteaza reteta

Vekas

Vekas (Chef de cuisine)

Nu stiam ca exista 3 variante de prajitura Petre Roman.Ce bine ca exista site-uri de bucatarie ca acesta ,care ne ajuta sa ne imbogatim cunostiintele cu atatea lucruri utile si retete noi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura ,,gelee-cherry"