autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Petrosani

Autor: nicoleta BARBU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nicoleta BARBU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Ingrediente
foi: 10 albusuri, 300 gr. zahar, 300 gr. nuca macinata, 1 bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, 4 lg. faina, , crema: 10 galbenusuri, 200 gr. de zahar vanilinat, 2 pachete unt (din care se scoate apa.cu o lingura de lemn se apasa pe unt pana cand devine o crema), , glazura: 150 gr. de zahar, 100 gr. de nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Foile se realizeaza din toate ingredientele de mai sus si se impart in 3 parti egale.


Foile se coc pe hartie de copt unsa cu ulei sau unt


crema: se pun galbenusurile si zaharul pe bai marine pana se ingroasa amestecandu-se continuu. dupa ce se raceste se adauga untul. se lasa sa se raceasca


glazura:zaharul se arde si se agauga nuca. toata compozitia de zahar ars cu nuca se aseaza pe o planseta unsa cu ulei pana se raceste. dupa racire se piseaza cu ajutorul unei sticle


incorporarea prajiturii se realizeaza astfel: se aseaza pe o tava prima foaie, se adauga crema, a doua foaie, apoi crema, a treia foaie si crema. deasupra se pune glazura pisata.


se serveste a doua zi.


pofta buna la o prajitura super delicioasa
Foile se realizeaza din toate ingredientele de mai sus si se impart in 3 parti egale.


Foile se coc pe hartie de copt unsa cu ulei sau u
Retete
Alte retete din Prajituri

Placinta cu branza si afine

Mod de preparare: Desfacem aluatul si punem in tava prima foaie.Separat pregatim,compozitia din branza

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

20 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sigmirean Cristina , 29 decembrie 2013

    abia astept sa o fac

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Sigur este buna.Ce pacat ca nu ai si poze.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • foi: 10 albusuri
  • 300 gr. zahar
  • 300 gr. nuca macinata
  • 1 bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 4 lg. faina
  • crema: 10 galbenusuri
  • 200 gr. de zahar vanilinat
  • 2 pachete unt (din care se scoate apa.cu o lingura de lemn se apasa pe unt pana cand devine o crema)
  • glazura: 150 gr. de zahar
  • 100 gr. de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta BARBU

plancinta cu spanac

3-4 foi de placinta se suprapun si se ung intre ele cu unt topit Spalam bine spanacul si il oparim

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Carne de pasare cu cartofi unguresti

Se omogenizeaza carnea cu painea inmuiata in lapte, 2 oua, smantana. Se condimenteaza. Se modeleaza

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Fripturi

Pui umplut

Compozitia cu cere se umple: Cepele, morcovii, ardeii grasi si ciupercutele se taie si se calesc

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Sigur este buna.Ce pacat ca nu ai si poze.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse