autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Petrosani

Autor: nicoleta BARBU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nicoleta BARBU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Ingrediente
foi: 10 albusuri, 300 gr. zahar, 300 gr. nuca macinata, 1 bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, 4 lg. faina, , crema: 10 galbenusuri, 200 gr. de zahar vanilinat, 2 pachete unt (din care se scoate apa.cu o lingura de lemn se apasa pe unt pana cand devine o crema), , glazura: 150 gr. de zahar, 100 gr. de nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Foile se realizeaza din toate ingredientele de mai sus si se impart in 3 parti egale.
Foile se coc pe hartie de copt unsa cu ulei sau unt
crema: se pun galbenusurile si zaharul pe bai marine pana se ingroasa amestecandu-se continuu. dupa ce se raceste se adauga untul. se lasa sa se raceasca
glazura:zaharul se arde si se agauga nuca. toata compozitia de zahar ars cu nuca se aseaza pe o planseta unsa cu ulei pana se raceste. dupa racire se piseaza cu ajutorul unei sticle
incorporarea prajiturii se realizeaza astfel: se aseaza pe o tava prima foaie, se adauga crema, a doua foaie, apoi crema, a treia foaie si crema. deasupra se pune glazura pisata.
se serveste a doua zi.
pofta buna la o prajitura super delicioasa
Foile se realizeaza din toate ingredientele de mai sus si se impart in 3 parti egale. Foile se coc pe hartie de copt unsa cu ulei sau unt
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petrosani" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Inghetata cu cafea

Inghetata cu cafea

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert,pana

1 vot    0 comentarii
3h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sigmirean Cristina , 29 decembrie 2013

    abia astept sa o fac

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Sigur este buna.Ce pacat ca nu ai si poze.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • foi: 10 albusuri
  • 300 gr. zahar
  • 300 gr. nuca macinata
  • 1 bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 4 lg. faina
  • crema: 10 galbenusuri
  • 200 gr. de zahar vanilinat
  • 2 pachete unt (din care se scoate apa.cu o lingura de lemn se apasa pe unt pana cand devine o crema)
  • glazura: 150 gr. de zahar
  • 100 gr. de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta BARBU
plancinta cu spanac

plancinta cu spanac

3-4 foi de placinta se suprapun si se ung intre ele cu unt topit Spalam bine spanacul si il oparim

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Carne de pasare cu cartofi unguresti

Carne de pasare cu cartofi unguresti

Se omogenizeaza carnea cu painea inmuiata in lapte, 2 oua, smantana. Se condimenteaza. Se modeleaza

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Fripturi
Pui umplut

Pui umplut

Compozitia cu cere se umple: Cepele, morcovii, ardeii grasi si ciupercutele se taie si se calesc

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Sigur este buna.Ce pacat ca nu ai si poze.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Budinci
Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet

Se incepe cu umplutura, deoarece se va rula cu blatul cand acesta este fierbinte. Asadar, vom cali merele, adaugand scortisoara

14 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje