autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Petrosani

Autor: nicoleta BARBU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta BARBU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Ingrediente
foi: 10 albusuri, 300 gr. zahar, 300 gr. nuca macinata, 1 bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, 4 lg. faina, , crema: 10 galbenusuri, 200 gr. de zahar vanilinat, 2 pachete unt (din care se scoate apa.cu o lingura de lemn se apasa pe unt pana cand devine o crema), , glazura: 150 gr. de zahar, 100 gr. de nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Foile se realizeaza din toate ingredientele de mai sus si se impart in 3 parti egale.
Foile se coc pe hartie de copt unsa cu ulei sau unt
crema: se pun galbenusurile si zaharul pe bai marine pana se ingroasa amestecandu-se continuu. dupa ce se raceste se adauga untul. se lasa sa se raceasca
glazura:zaharul se arde si se agauga nuca. toata compozitia de zahar ars cu nuca se aseaza pe o planseta unsa cu ulei pana se raceste. dupa racire se piseaza cu ajutorul unei sticle
incorporarea prajiturii se realizeaza astfel: se aseaza pe o tava prima foaie, se adauga crema, a doua foaie, apoi crema, a treia foaie si crema. deasupra se pune glazura pisata.
se serveste a doua zi.
pofta buna la o prajitura super delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petrosani" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Placinta cu budinca de ciocolata si capsuni

Placinta cu budinca de ciocolata si capsuni

Intr-un castron, se face aluatul. Se pun 350 ml de apa la 900 gr faina, drojdia uscata si uleiul.

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sigmirean Cristina , 29 decembrie 2013

    abia astept sa o fac

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Sigur este buna.Ce pacat ca nu ai si poze.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • foi: 10 albusuri
  • 300 gr. zahar
  • 300 gr. nuca macinata
  • 1 bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 4 lg. faina
  • crema: 10 galbenusuri
  • 200 gr. de zahar vanilinat
  • 2 pachete unt (din care se scoate apa.cu o lingura de lemn se apasa pe unt pana cand devine o crema)
  • glazura: 150 gr. de zahar
  • 100 gr. de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta BARBU
plancinta cu spanac

plancinta cu spanac

3-4 foi de placinta se suprapun si se ung intre ele cu unt topit Spalam bine spanacul si il oparim

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Sigur este buna.Ce pacat ca nu ai si poze.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tavalita