autor:

Anca Rm

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Piernik

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 200 g unt, 100 g zahăr, 150 g miere, 5 ouă, 1 lingurita praf de copt, 300 g făină, 1 varf cutit sare, , Umplutura1:, 300 ml smântână pentru frisca, 2 linguri miere, 2 linguri zahar (daca mai trebuie), , Umplutura2:, 100 gr gem de portocale, , Decor:, 100 gr ciocolata neagra, 2 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Untul la temperature camerei il frecam cu zaharul, si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul, adaugam mierea si galbenusurile amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt.



Albusurile le batem spuma cu un pic de sare. Cand sunt batute bine le adaugam in compozitie si amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza.

Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina sau hartie de copt.

Turnam aluatul si dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand trece testul scobitorii.



Cand este copt il lasam la racit si pregatim umplutura : batem smantana foarte bine cu mierea si daca mai trebuie (va place mai dulce) adaugati si zahar . Puteti adauga arome sau coaja confiata de portocale.



Cand aluatul este rece il taiem in asa fel incat sa avem 4 parti .

Asezam prima parte de aluat si il ungem cu frisca batuta tare, asezam peste frisca a doua parte pe care o ungem cu gemul de portocale. Deasupra gemului punem a treia parte de aluat si din nou frisca . Deasupra punem ultima parte de aluat .

Facem glazura topind ciocolata cu laptele si turnam deasupra . Nivelam si dam la frigider pana a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Piernik" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Lichior de cafea

Lichior de cafea

Intr-o sticla de 1l se pune cafeaua,vanilia,si alcoolul,se inchide ermetic sticla si se lasa 10zile

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Tarte pentru Sarbatori

Tarte pentru Sarbatori

Tarte cu aluat de casa: o parte din tarte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza. Acest

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr
  • 150 g miere
  • 5 ouă
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 g făină
  • 1 varf cutit sare
  • Umplutura1:
  • 300 ml smântână pentru frisca
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar (daca mai trebuie)
  • Umplutura2:
  • 100 gr gem de portocale
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva