autor:

Anca Rm

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Piernik

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 200 g unt, 100 g zahăr, 150 g miere, 5 ouă, 1 lingurita praf de copt, 300 g făină, 1 varf cutit sare, , Umplutura1:, 300 ml smântână pentru frisca, 2 linguri miere, 2 linguri zahar (daca mai trebuie), , Umplutura2:, 100 gr gem de portocale, , Decor:, 100 gr ciocolata neagra, 2 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Untul la temperature camerei il frecam cu zaharul, si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul, adaugam mierea si galbenusurile amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt.



Albusurile le batem spuma cu un pic de sare. Cand sunt batute bine le adaugam in compozitie si amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza.

Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina sau hartie de copt.

Turnam aluatul si dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand trece testul scobitorii.



Cand este copt il lasam la racit si pregatim umplutura : batem smantana foarte bine cu mierea si daca mai trebuie (va place mai dulce) adaugati si zahar . Puteti adauga arome sau coaja confiata de portocale.



Cand aluatul este rece il taiem in asa fel incat sa avem 4 parti .

Asezam prima parte de aluat si il ungem cu frisca batuta tare, asezam peste frisca a doua parte pe care o ungem cu gemul de portocale. Deasupra gemului punem a treia parte de aluat si din nou frisca . Deasupra punem ultima parte de aluat .

Facem glazura topind ciocolata cu laptele si turnam deasupra . Nivelam si dam la frigider pana a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Piernik" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulouri cu crema de branza

Rulouri cu crema de branza

Intr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele, amestecam dupa care adaugam treptat

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Craciun
Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr
  • 150 g miere
  • 5 ouă
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 g făină
  • 1 varf cutit sare
  • Umplutura1:
  • 300 ml smântână pentru frisca
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar (daca mai trebuie)
  • Umplutura2:
  • 100 gr gem de portocale
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cannoli siciliani