autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Prajitura-pudding cu sos de cafea

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru sos:, , 1. 350 ml cafea tare, 2. jumatate de cana de zahar brun, 3. jumatate de cana de zahar alb, 4. 40 gr pudra de cacao, 5. un rand de ciocolata amaruie (aprox 20 gr), , Ingrediente pentru prajitura (pentru o tava de 22/22):, , 1. 80 gr unt topit la bain-marie, 2. o cana de faina, 3. 160 gr zahar alb, 4. 1 ou, 5. esenta de cafea, 6. 1/3 cana de lapte (daca pe pe cantar inseamna cam 80 gr), 7. o lingurita si jumatate de praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

5 voturi

Mod de preparare

Cu aceasta reteta, am placerea de a da curs invitatiei Mihaelei de a lua parte la provocarea Furnicutilor, denumita Dulcea Romanie. O idee tare faina, aceea a gatitului "tematic", in luna martie ingredientele propuse fiind cafeaua si vinul. Fie separat, fie impreuna. Am pregatit trei deserturi diferite, pe care le voi detalia astazi si in urmatoarele doua zile, data limita a acestei provocari fiind 20 martie, aviz amatorilor :) !
Pentru inceput, sa-ti spun despre prajitura-pudding. Este vorba practic, de doua deserturi in unul singur. Pusa la cuptor, prajitura - adica pandispanul - creste mare si pufos, iar in acelasi timp, sosul se topeste si patrunde la baza pandispanului, facandu-l cremos. Se serveste alaturi de o cupa de inghetata, de data aceasta, de vin rosu. Dar asta-i povestea de maine, asa ca, va urma...!

Prepari mai intai cafeaua. Intr-un ibric mai incapator pui ciocolata, cacaoa, zaharul, cafeaua si lasi la foc mic.

Untul il topesti la bain-marie si il mixezi cu zaharul, pana devine ca o crema usoara. Adaugi oul si esenta de cafea. Apoi alternativ, pui din lapte si din faina (amestecata inainte cu praful de copt) si amesteci bine de fiecare data. Torni compozitia intr-un vas (22/22) tapetat cu hartie de copt. Deasupra, torni usor sosul de cafea. Toarna cu grija, de la o inaltime mica, pentru a nu deranja aluatul. Pui la cuptorul preincalzit la 175 de grade, la mijloc, 40-45 de min, facand la final testul scobitorii.

Maine te astept cu reteta inghetatei de vin rosu !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura-pudding cu sos de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi cu ciocolata si goji

Gogosi cu ciocolata si goji

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Se adauga treptat laptele

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu prune

Tarta cu prune

Zaharul se incorporeaza cu galbenusurile, se mixeaza pana se topeste zaharul,se adauga celelalte

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 27 mai 2013

    bun!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

    Delicioasa si eleganta!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

    Un delicios desert yumi,yumi, foarte frumos prezentat...asa cum ne-ai obisnuit de altfel...Felicitari ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Hmmm...ce pofta mi-ai facut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru sos:
  • 1. 350 ml cafea tare
  • 2. jumatate de cana de zahar brun
  • 3. jumatate de cana de zahar alb
  • 4. 40 gr pudra de cacao
  • 5. un rand de ciocolata amaruie (aprox 20 gr)
  • Ingrediente pentru prajitura (pentru o tava de 22/22):
  • 1. 80 gr unt topit la bain-marie
  • 2. o cana de faina
  • 3. 160 gr zahar alb
  • 4. 1 ou
  • 5. esenta de cafea
  • 6. 1/3 cana de lapte (daca pe pe cantar inseamna cam 80 gr)
  • 7. o lingurita si jumatate de praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si eleganta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuiţi reţetă cu cafea