Ingrediente
Ingrediente blat:, •4 oua, •1/2 cana zahar, •1 praf de copt, •2 linguri cacao, •8 linguri faina, Ingrediente crema:, •2 plicuri budinca de caramel, •6 linguri zahar, •800 ml lapte, •100 g margarina la temperatura camerei, Ingrediente sirop:, •1/2 cana apa, •4 linguri zahar, •esenta de rom (am pus 2 linguri de rom)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
207 voturi
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt. Se coace 20 de minute la foc mediu spre mic.
Preparare crema:
Budinca se amesteca cu cateva linguri de lapte si zaharul. Restul de lapte se pune la fiert cu margarina si cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca, se tine putin pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa.Se da la frigider 1/2 ora.
Preparare sirop:
Se pun ingredientele pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.
Blatul se insiropaza cu siropul obtinut si deasupra se pune budinca. Eu am decorat cu nuca de cocos si cu bomboane.:)
Pofta Buna!!!
Rodica Barberu , 19 februarie 2014
din punctul meu de vedere pare o prajitura usoara! o voi face si eu!!!!!!!!!!!!!!
Nicoleta Moderatu , 02 ianuarie 2014
Arata foarte bn
Marinela Teo , 02 ianuarie 2014
Ce marime are tava?
Maria Frizer-Coafor Unghii Gel , 29 decembrie 2013
ffff buna !!!!!
, 13 octombrie 2013
daca nu am praf de copt se poate ???
Mihai Hrisca , 04 octombrie 2013
o s-o rog pe bunica sa mi-o faca si mie
COSTEO (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2013
Delicioasa!
Mariana Chelbea , 05 septembrie 2013
foarte usoara fetitei mele i-a placut foarte mult.
Scumpica Bianca , 01 septembrie 2013
e draguta reteta!
eu (Bucatar) , 02 mai 2013
nu recomand aceasta reteta!! am incercat'o si nu mi'a iesit desii am respectat ingredientele!
alex (Bucatar sef) , 28 februarie 2013
mari, eu am insiropat-o cam la 5 minute dupa ce am scos-o din cuptor, deci calda. am asteptat sa se "crape" putin ca in poza, cu siropul cald (nu fierbinte) si a iesit foarte ok. data viitoare o sa incerc totusi 5 oua... cred ca astea au fost cam mici si a iesit subtirel blatul. am variat putin, caramelul nefiind in topul preferintelor mele. am renuntat la cacao in blat si am pus putina esenta de menta, iar crema am facut-o de capsuni. a iesit foarte colorata si fresh. :D
Anca (Bucatar) , 08 decembrie 2012
am facut-o si eu ,e super usoara si delicioasa...multumim de reteta:)
mari (Maestru bucatar) , 28 noiembrie 2012
blatul se insiropeaza cald sau cand se raceste? (siropul sau blatul?)
Julianna_Lingvay (Bucatar) , 09 august 2012
O prajitura foarte buna! Mi-a reusit ca in poze. Va multumesc pentru reteta!
Sidy (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011
Este exact prajitura ce-mi place mie....fara crema cu mult unt ! Excelenta ! Dar vad ca deja ati papat-o......fara mine.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011
..din pacate numai este..:( dar daca ai sa vi o sa fac din nou...:D
Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Felicitari, tanara doamna! Sunt cu Gabriela la usa ta! Sper ca nu ati mancat toata prajitura.
mihai (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Foarte frumoasa si aspectoasa prajitura asta. E um deliciu, am salvato!*****
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Foarte frumoasa si aromata.
sorina gabriela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Woauuuu !!!! Acum am venit ...vezi ca sun la usa :)) Felicitari *****
Catalina (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Delicioasa!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Tare bunã prãjiturica:)