Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel.
Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul.
Incorporam uleiul in fir subtire, apoi laptele.
Cernem faina, o incorporam in compozitia de mai sus impreuna cu praful de copt si esenta.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Le incorporam cu o paleta in amestecul de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia de aluat.
O nivelam, punem bucatile de capsuni rasfirate.
Bagam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra, dar totodata sa fie coapta, facem testul cu scobitoare.
Cand este gata, o scoatem la racorit, o portionam si servim!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii