Prajitura pufoasa cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa cu capsuni

Ingrediente

  • 4 oua mari
  • 8 linguri de zahar
  • 60 ml ulei
  • 120 ml lapte
  • 11 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 200-250 gr capsuni (eu am pus si o lingura de visine fara samburi)

Mod de preparare

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel.

Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul.

Incorporam uleiul in fir subtire, apoi laptele.

Cernem faina, o incorporam in compozitia de mai sus impreuna cu praful de copt si esenta.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Le incorporam cu o paleta in amestecul de galbenusuri.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia de aluat.

O nivelam, punem bucatile de capsuni rasfirate.

Bagam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra, dar totodata sa fie coapta, facem testul cu scobitoare.

Cand este gata, o scoatem la racorit, o portionam si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise