Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul si lapiele, apoi zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Incorporam praful de copt, iar la sfarsit faina, treptat.
Prunele le spalam, le scurgem de apa, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.Este de preferat sa nu fie prea verzi prunele ci mai coapte pentru a-si lasa sucul in prajitura.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si punem hartie de copt.
Turnam compozitia, iar deasupra asezam jumatatile de prune.
Intr-un bol amestecam untul, zaharul, praful de copt, faina si zaharul pudra vanilat.
Amestecam cu mana pana obtinem niste firimituri.
Cu mana le presaram peste prune.
Bagam tava in cuptorul incins si reglam o temperatura potrivita.
Cand prajitura este aurie si coapta (facem testul cu scobitoarea) o scoatem din cuptor.
O lasam sa se raceasca, apoi servim.
Sa aveti pofta!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii