autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura pufoasa cu prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2013

Ingrediente
3 oua, 10 linguri zahar, 9 linguri ulei, 10 linguri lapte, 1 praf de copt, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, 13 linguri faina, 1 castron prune, , Pentru crusta:, , 50 gr unt rece, 3 linguri si 1/2 faina, 4 linguri zahar, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 lingurita praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul si lapiele, apoi zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Incorporam praful de copt, iar la sfarsit faina, treptat.
Prunele le spalam, le scurgem de apa, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.Este de preferat sa nu fie prea verzi prunele ci mai coapte pentru a-si lasa sucul in prajitura.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si punem hartie de copt.
Turnam compozitia, iar deasupra asezam jumatatile de prune.
Intr-un bol amestecam untul, zaharul, praful de copt, faina si zaharul pudra vanilat.
Amestecam cu mana pana obtinem niste firimituri.
Cu mana le presaram peste prune.
Bagam tava in cuptorul incins si reglam o temperatura potrivita.
Cand prajitura este aurie si coapta (facem testul cu scobitoarea) o scoatem din cuptor.
O lasam sa se raceasca, apoi servim.
Sa aveti pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de

16 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Fursecuri de Craciun

Fursecuri de Craciun

Se incalzeste putin mierea si zaharul si se amesteca apoi cu celelalte ingrediente. Faina se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 13 linguri faina
  • 1 castron prune
  • Pentru crusta:
  • 50 gr unt rece
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu rom si foaie sfaramata