autor:

Licuta Marin

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura pufoasa cu visine

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
Pentru blaturi:, 6 oua, 180 gr zahar, 180 gr faina, un praf de sare, vanilie, Pentru umplutura:, 250 gr frisca lichida (grasime 30%), 400 gr visine, 4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, Pentru decor:, fulgi de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

30 voturi

Mod de preparare

1. Punem visinele cu 3 linguri de zahar pudra intr-o cratita si le fierbem la foc mare cateva minute. Le punem sa se scurga intr-o strecuratoare.
2. Pentru blat mixam ouale cu zaharul 15-20 minute, pana ce isi tripleaza volumul, apoi adaugam incet faina amestecata cu sarea si amestecam cu lingura de sus in jos pana se incorporeza bine. De obicei, ca sa nu se faca gogoloase pun cate o lingura de faina intr-o sita si o cern in aluat amestecand usor. La urma adaugam vanilia.
3. Luam o tava dreptunghiulara (35cmX26cm), o tapetam cu hartie de copt si punem jumatate din aluat. Nivelam aluatul cu lingura si il dam la cuptor la foc mic timp de 15-20 minute. Cand este gata, lasam sa se raceasca si mutam blatul copt in alta tava. Procedam la fel si cu al doilea blat.
4. Frisca o batem bat. Daca este nevoie o indulcim cu o lingura de zahar pudra si un plic de zahar vanilat.
5. Punem frisca pe primul blat, adaugam visinile racite si scurse de sirop si adaugam celalat blat deasupra. Ornam cu fulgi de cocos.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Stelute cu gem de caise

Stelute cu gem de caise

Se face rapid un aluat uniform din faina,zahar,coaja de portocala rasa,galbenusuri si unt.Se inveleste

12 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ELENA LUCACI (Bucatar) , 17 decembrie 2014

    Arata bine si cred ca este si gustoasa. Urmeaza sa o fac.

  • Fara foto

    Niglas Daniela , 29 noiembrie 2014

    chiar acum am citit-o si cred ca pt maine urmeaza

  • Fara foto

    Gina Teaca , 28 noiembrie 2014

    Imi place, am sa o fac !

    • Fara foto

      Diaconu Elena , 22 noiembrie 2014

      bunaaa.

    • Fara foto

      Bengin Georgeta , 22 noiembrie 2014

      imi place am sa o fac sambata viitoare de SF ANDREI,va multumesc pt retetele deosebite

    • Sabina_Steopoae

      Sabina_Steopoae (Maestru bucatar) , 27 decembrie 2013

      buna

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2013

      Vaaaai vinine si prajitura ,iubirea mea vinovata :)dar si cu fulg de cocooos ... o bunatateeee. Felicitari !!!

    • Fara foto

      Vincze Iren Ingrid , 16 decembrie 2013

      MMM cred ca super gustos e

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Multumesc frumos!!! Va pup!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Tare mult imi place...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Apetisante!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Tare bine mai arata!!! Am salvat-o, de acum astept cu nerabdare sezonul visinelor :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Un deliciu, arata grozav!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Arata foarte bine.......felicitari.....salvat*****

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Cat de buna trebuie sa fie!! Ca niste norisori arata :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Cred ca este o bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr frisca lichida (grasime 30%)
  • 400 gr visine
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru decor:
  • fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

ELENA LUCACI (Bucatar)

Arata bine si cred ca este si gustoasa. Urmeaza sa o fac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu fulgi de ovaz