autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura racoroasa

Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
-30 piscoturi de sampanie -6-7 mere rase -150 gr.zahar -1/2 kg.frisca batuta bine -1/2 litru suc de la compot sau alt suc din comert fara acid -scortisoara -miez de nuca macinat pt. ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se rad,apoi se calesc pe foc pana scade zeama.Se adauga zaharul si se mai scad putin,apoi se adauga un praf de scortisoara macinata.Se dau la rece.Intre timp,pe o tava dreptunghiulara se aseaza 15 piscoturi,in forma de dreptunghi(cate 5 pe 3 randuri),trecute in prealabil cateva secunde prin suc.Se intind merele intr-un strat uniform,se intinde 3/4 din frisca,apoi celelalte 15 piscoturi,de asemene trecute putin prin sirop.Se imbraca prajitura cu restul de frisca si se presara cu nuca macinata.Se da la rece si se poate servi dupa aprox.2 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi

Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea consistenta.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura racoroasa

Prajitura racoroasa

Batem frisca ,apoi adaugam iaurtul si le omogenizam bine .Asezam piscoturile pe o tava ,punem crema

8 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -30 piscoturi de sampanie -6-7 mere rase -150 gr.zahar -1/2 kg.frisca batuta bine -1/2 litru suc de la compot sau alt suc din comert fara acid -scortisoara -miez de nuca macinat pt. ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere coapte si lavanda