autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura racoroasa

Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
-30 piscoturi de sampanie -6-7 mere rase -150 gr.zahar -1/2 kg.frisca batuta bine -1/2 litru suc de la compot sau alt suc din comert fara acid -scortisoara -miez de nuca macinat pt. ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se rad,apoi se calesc pe foc pana scade zeama.Se adauga zaharul si se mai scad putin,apoi se adauga un praf de scortisoara macinata.Se dau la rece.Intre timp,pe o tava dreptunghiulara se aseaza 15 piscoturi,in forma de dreptunghi(cate 5 pe 3 randuri),trecute in prealabil cateva secunde prin suc.Se intind merele intr-un strat uniform,se intinde 3/4 din frisca,apoi celelalte 15 piscoturi,de asemene trecute putin prin sirop.Se imbraca prajitura cu restul de frisca si se presara cu nuca macinata.Se da la rece si se poate servi dupa aprox.2 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura racoroasa

Prajitura racoroasa

Batem frisca ,apoi adaugam iaurtul si le omogenizam bine .Asezam piscoturile pe o tava ,punem crema

8 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura racoroasa

Prajitura racoroasa

Blatul l-am confecţionat rapid astfel: albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile

87 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -30 piscoturi de sampanie -6-7 mere rase -150 gr.zahar -1/2 kg.frisca batuta bine -1/2 litru suc de la compot sau alt suc din comert fara acid -scortisoara -miez de nuca macinat pt. ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Desteapta