Prajitura Rafaello

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Rafaello

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba(poate fi si menaj)
  • 200 ml lapte
  • 200 g fulgi de cocos
  • 500 ml frisca lichida.

Mod de preparare

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in ploaie peste amestecul de albusuri batute+ galbenusurile frecate cu zahar. Se toarna amestecul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace pana trece testul scobitorii.

Se lasa blatul sa se raceasca, dupa care se taie din el o felie (pe latime)subtire care se faramiteaza. Ciocolata se topeste cu laptele, se adauga 150g fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca. Se bate frisca. 1/2 din cantitatea de frisca se amesteca cu crema de cocos racita si cu foaia sfaramitata. Blatul se insiropeaza foarte putin cu sirop de apa cu zahar si zahar vanilat, se intinde crema de cocos, se pune frisca ramasa deasupra si se mai presara 50 g fulgi de cocos. Se da la rece 4-5 ore inainte de-a se taia. Daca doriti un blat mai inalt il coaceti intr-o forma mai mica.

Reteta o am de pe blogul lui Niko cu multumiri!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise