autor:

Czompa

» » Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat: 5oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1/2 plic de praf de copt., Pentru crema: 200g ciocolata alba(poate fi si menaj),ml lapte, 200g fulgi de cocos, 500ml frisca lichida.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

31 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in ploaie peste amestecul de albusuri batute+ galbenusurile frecate cu zahar. Se toarna amestecul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace pana trece testul scobitorii.
Se lasa blatul sa se raceasca, dupa care se taie din el o felie (pe latime)subtire care se faramiteaza. Ciocolata se topeste cu laptele, se adauga 150g fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca. Se bate frisca. 1/2 din cantitatea de frisca se amesteca cu crema de cocos racita si cu foaia sfaramitata. Blatul se insiropeaza foarte putin cu sirop de apa cu zahar si zahar vanilat, se intinde crema de cocos, se pune frisca ramasa deasupra si se mai presara 50 g fulgi de cocos. Se da la rece 4-5 ore inainte de-a se taia. Daca doriti un blat mai inalt il coaceti intr-o forma mai mica.
Reteta o am de pe blogul lui Niko cu multumiri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

preparare-crema: Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca

45 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Tahini halva

Tahini halva

Se unge tava/forma cu unt. Se incalzeste la foc potrivit zaharul cu laptele (cit sa fie doar fierbinte). Se

11 voturi    4 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    angela (Chef de cuisine):

    am pregatit de foarte multe ori prajitura si de fiecare data a iesit delicioasa.... multumesc mult pt reteta.Singura modificare care am facut-o e ca in frisca batuta am adaugat mascarpone si a devenit mai cremoasa si mai gustoasa,incearca si tu daca vrei.Bafta si mersi

  • coco

    coco (Chef de cuisine):

    E o prajitura,deosebita..tare delicioasa si super usor de facut!!!!!!!! multumesc ptr reteta!!!!!!!!

  • liliana adriana iancu

    liliana adriana iancu (Chef de cuisine):

    Da am facut si eu reteta .Ba chear eu am postato

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena , 27 martie 2017

    Cat lapte se pune ????

  • Fara foto

    Danyca Dan , 08 ianuarie 2016

    CAT LAPTE SE PUNE ?????

  • Fara foto

    dana , 25 mai 2013

    Acum fac prajitura asta si nu stiu cat lapte treb la crema ca nu este specificat spuneti-mi va rog care ati facut prajitura cat lapte ati pus.

    • Fara foto

      GEORGETA TIRU (Maestru bucatar) , 11 septembrie 2012

      Ati testat prejitura? Cat lapte este necesar, in reteta nu se specifica.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

      Arata foarte bine si e delicioasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Apetisanta, delicioasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      O bunatate !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Forte gustoasa!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Vreau sa-i spul Lilianei ca nu e copiata de la ea, e de pe blogul lui Niko si nu am spus ca eu am inventat-o sau ca eu am facut-o pentru prima data dintre toti ceilalti! NU imi place sa ma acuze cineva pe nedrept, ar tebui mai intai sa verifice informatia si apoi sa faca acuzatii! Ce rea e lumea!

    • liliana adriana iancu

      liliana adriana iancu (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

      RETETA E COPIATA DE LA MINE . NU MAI TRISA CA NU O SA AI SUCCES

    • Fara foto

      cocolino , 31 martie 2010

      e super are un gust deosebit!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Mmmmm,imi place ciocolata alba.Felicitari !Ai de la mine 5 stelute.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      E foarte frumoasa, ma tenteaza sa o incerc.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Foarte interesanta reteta.Felicitari,frumos prezentata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

31 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 5oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1/2 plic de praf de copt.
  • Pentru crema: 200g ciocolata alba(poate fi si menaj),ml lapte
  • 200g fulgi de cocos
  • 500ml frisca lichida.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Elena

Cat lapte se pune ????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o form? de tart? uns? cu unt, o dai la cuptor 10

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Nuci umplute cu crema de ciocolata