autor:

Laura S.

» » Prajituri

Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
Crema:, - 750ml frisca lichida, - 600g ciocolata alba(de preferinta Milka), - citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior., , Blat-1-(tava folosita are dimensiunea de 25x35cm), - 3oua, - 100g zahar, - 100ml ulei, - 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale), - 100g zahar, - 200g faina, - 1 pac praf copt, , Blat-2-, - 5 albusuri, - 150g zahar, - 150g fulgi cocos, - 2ls faina, - 1/2 pac. praf copt, - citeva picaturi esenta migdale

Dificultate: Medie Timp: 2h

45 voturi

Mod de preparare

preparare-crema:
Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit. Se adaoga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider. Inainte de a fii intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.

preparare-blat 1:
Ouale se separa,galbenusurile se freaca cu 100g zahar,laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca. 20-25min.la 160-180°C.


preparare-blat 2:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pina ce spuma este tare. Se adaoga fulgi de cocos,faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale. Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 160-180°C ca 20-25 min. A doua zi cind blaturile sint gata coapte si racite

Asamblarea:
Blat 1
este la baza, se pune crema,se aseaza peste,
blat 2
se pune crema si se acopera totul cu fulgi de cocoas. Se da la frigider pt. 2-3 ore.
Totul este gata pt. servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rafaello copyright by Laura S." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu banane

Rulada cu banane

Amestecati toate ingredientele pentru blat, turnati compozitia intr-o tava si dati-o la cuptor pana

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Maci cu vanilie si alune

Maci cu vanilie si alune

Am facut mai multe prajituri cu pandispan de ciocolata si diverse decoruri: unele cu vanilie, alune,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache. , 25 mai 2010

    Gustoasa si aspectoasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Felicitari Laura pt felul cum arata, apoi sunt tare incantata ca ai afisat dimensiunile tavii, am salvat reteta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Excelenta din toate punctele de vedere...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O minunatie de prajitura ! De fapt ca toate pe care le faci tu , draga mea surioara...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa, tentanta, cred ca e un deliciu, felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      E foarte aspectoasa, aceasta prajitura.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Cred ca este o bunatate prajitura asta surioaro !!! Splendid arata si sunt sigura ca nazdravanii tai au terminat-o urgent....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Ma tot invart pe langa reteta ta draga Laura,pana la urma ma inarmez cu rabdare si o sa o prepar si eu.

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Arata demential Laura! Felicitari!

    • Laura S.

      Laura S. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Fetele, mersic mult pt. complimente! da, este o prajitura care arata f. bine sa zic asa chiar de gala.Dar este si f. dulce. La prima vedere, pare a fii grea de preparat.Dar nu e asa.Daca ingredientele sint proaspete, de calitate si cu ceva rabdare si indeminare, iese perfect si destul de usor. Daca o incercati, va doresc spor la preparat si mai ales multe laude si savoare deplina!!! Cu prietenie Laura S.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Felicitari! Fara comentarii. Fetele au spus tot ce se putea spune.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Are un aspect...mortal!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Rteteta aceasta trebuie sa o testez,foarte interesanta,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata foarte frumos, felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

45 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • - 750ml frisca lichida
  • - 600g ciocolata alba(de preferinta Milka)
  • - citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior.
  • Blat-1-(tava folosita are dimensiunea de 25x35cm)
  • - 3oua
  • - 100g zahar
  • - 100ml ulei
  • - 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale)
  • - 100g zahar
  • - 200g faina
  • - 1 pac praf copt
  • Blat-2-
  • - 5 albusuri
  • - 150g zahar
  • - 150g fulgi cocos
  • - 2ls faina
  • - 1/2 pac. praf copt
  • - citeva picaturi esenta migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

maria mihalache.

Gustoasa si aspectoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Amandine