preparare-crema:
Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit. Se adaoga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider. Inainte de a fii intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.
preparare-blat 1:
Ouale se separa,galbenusurile se freaca cu 100g zahar,laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca. 20-25min.la 160-180°C.
preparare-blat 2:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pina ce spuma este tare. Se adaoga fulgi de cocos,faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale. Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 160-180°C ca 20-25 min. A doua zi cind blaturile sint gata coapte si racite
Asamblarea:
Blat 1
este la baza, se pune crema,se aseaza peste,
blat 2
se pune crema si se acopera totul cu fulgi de cocoas. Se da la frigider pt. 2-3 ore.
Totul este gata pt. servit.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii