autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Rafaello

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Foi:, 8 oua separate, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, , Crema:, 6 oua separate, 200 gr zahar pentru galbenusuri, 250 gr unt, 1-2 plicuri zahar vanilat, sau esenta de vanilie 1-2 lingurite, 12 linguri zahar pentru albusuri, 100 gr nuca de cocos marunta sau 200 gr nuca prajita si tocata foarte marunt, esenta de vanilie sau rom dupa gust, , ciocolata amaruie pentru ras desupra

Dificultate: Medie Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

(reteta o am de la o fata extraordinara, Mona din Detroit )

Foi: Intr-un castron larg, de metal, sau smaltuit, se bat 8 albusuri spuma se adauga 8 linguri zahar, pe rind si apoi 8 galbenusuri tot pe rind, batind in continuu si la urma faina amestecata cu praful de copt Se amesteca totul usor cu un tel metalic gen \"para\". Se coc 4 foi ca la dobos (eu le coc in tava unsa si infainata si le desprind cu o spatula metalica, flexibila)
Crema 1: Se bat spuma pe bain-marie-pe abur- 6 galbenusuri cu 200 gr zahar (eu pun zahar praf, ca sa nu se simta granulele intre dinti, in crema...). Se bate cam 10 minute, pina se ingroasa. Sa nu o lasati sa fiarba!!! (amestecati in continuu...) Se lasa sa se raceasca complet, si dupa ce e rece se amesteca cu 250 gr unt frecat spuma, si cu 1-2 plicuri de zahar vanilat sau 1-2 lingurite esenta de vanilie.
Crema 2: 6 albusuri se bat pe abur cu 12 linguri zahar. (Pina sta albusul teapan, si s-a incalzit....cam 10 minute) Cind s-a intarit se amesteca cu 100 gr nuca de cocos (eu la faza asta pun 200 gr nuca prajita si tocata marunt, dar nu macinata, rom dupa gust- ).

Prajitura se monteaza:
1 foaie+1/2 crema din albusuri+2 foaie+2/3 crema galbena(de galbenus)+3 foaie+1/2 crema din albusuri+ 4 foaie si deasupra prajiturii 1/3 crema de galbenus.
Deasupra la crema galbena se rade generos ciocolata !!!

Foile le coc in tavi mai mari (cam ~~~ 25X35cm)

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

preparare-crema: Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca

45 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Rafaello

Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar,

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine):

    Multumesc in primul rand ca ai impartit cu noi reteta.Este foarte gustoasa prajitura. Am pregatit-o pentru Revelion si a iesit foarte buna.Singura schimbare care am facut-o este ca am folosit foi de pandispan albe (de vanilie),dar crema am facut-o exact la fel. Promit ca data viitoare fac si foile.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Cred ca e o rajitura fina.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 oua separate
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 oua separate
  • 200 gr zahar pentru galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • sau esenta de vanilie 1-2 lingurite
  • 12 linguri zahar pentru albusuri
  • 100 gr nuca de cocos marunta sau 200 gr nuca prajita si tocata foarte marunt
  • esenta de vanilie sau rom dupa gust
  • ciocolata amaruie pentru ras desupra

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca e o rajitura fina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
FURSECURI CU STAFIDE