autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Rafaello

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Foi:, 8 oua separate, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, , Crema:, 6 oua separate, 200 gr zahar pentru galbenusuri, 250 gr unt, 1-2 plicuri zahar vanilat, sau esenta de vanilie 1-2 lingurite, 12 linguri zahar pentru albusuri, 100 gr nuca de cocos marunta sau 200 gr nuca prajita si tocata foarte marunt, esenta de vanilie sau rom dupa gust, , ciocolata amaruie pentru ras desupra

Dificultate: Medie Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

(reteta o am de la o fata extraordinara, Mona din Detroit )

Foi: Intr-un castron larg, de metal, sau smaltuit, se bat 8 albusuri spuma se adauga 8 linguri zahar, pe rind si apoi 8 galbenusuri tot pe rind, batind in continuu si la urma faina amestecata cu praful de copt Se amesteca totul usor cu un tel metalic gen \"para\". Se coc 4 foi ca la dobos (eu le coc in tava unsa si infainata si le desprind cu o spatula metalica, flexibila)
Crema 1: Se bat spuma pe bain-marie-pe abur- 6 galbenusuri cu 200 gr zahar (eu pun zahar praf, ca sa nu se simta granulele intre dinti, in crema...). Se bate cam 10 minute, pina se ingroasa. Sa nu o lasati sa fiarba!!! (amestecati in continuu...) Se lasa sa se raceasca complet, si dupa ce e rece se amesteca cu 250 gr unt frecat spuma, si cu 1-2 plicuri de zahar vanilat sau 1-2 lingurite esenta de vanilie.
Crema 2: 6 albusuri se bat pe abur cu 12 linguri zahar. (Pina sta albusul teapan, si s-a incalzit....cam 10 minute) Cind s-a intarit se amesteca cu 100 gr nuca de cocos (eu la faza asta pun 200 gr nuca prajita si tocata marunt, dar nu macinata, rom dupa gust- ).

Prajitura se monteaza:
1 foaie+1/2 crema din albusuri+2 foaie+2/3 crema galbena(de galbenus)+3 foaie+1/2 crema din albusuri+ 4 foaie si deasupra prajiturii 1/3 crema de galbenus.
Deasupra la crema galbena se rade generos ciocolata !!!

Foile le coc in tavi mai mari (cam ~~~ 25X35cm)

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Rafaello

Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar,

29 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

preparare-crema: Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca

45 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine):

    Multumesc in primul rand ca ai impartit cu noi reteta.Este foarte gustoasa prajitura. Am pregatit-o pentru Revelion si a iesit foarte buna.Singura schimbare care am facut-o este ca am folosit foi de pandispan albe (de vanilie),dar crema am facut-o exact la fel. Promit ca data viitoare fac si foile.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Cred ca e o rajitura fina.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 oua separate
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 oua separate
  • 200 gr zahar pentru galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • sau esenta de vanilie 1-2 lingurite
  • 12 linguri zahar pentru albusuri
  • 100 gr nuca de cocos marunta sau 200 gr nuca prajita si tocata foarte marunt
  • esenta de vanilie sau rom dupa gust
  • ciocolata amaruie pentru ras desupra

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca e o rajitura fina.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu