Prajitura Rafaello

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 oua separate, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 oua separate, 200 gr zahar pentru galbenusuri, 250 gr unt, 1-2 plicuri zahar vanilat, sau esenta de vanilie 1-2 lingurite, 12 linguri zahar pentru albusuri, 100 gr nuca de cocos marunta sau 200 gr nuca prajita si tocata foarte marunt, esenta de vanilie sau rom dupa gust
  • ciocolata amaruie pentru ras desupra

Mod de preparare

(reteta o am de la o fata extraordinara, Mona din Detroit )

Foi: Intr-un castron larg, de metal, sau smaltuit, se bat 8 albusuri spuma se adauga 8 linguri zahar, pe rind si apoi 8 galbenusuri tot pe rind, batind in continuu si la urma faina amestecata cu praful de copt Se amesteca totul usor cu un tel metalic gen \"para\". Se coc 4 foi ca la dobos (eu le coc in tava unsa si infainata si le desprind cu o spatula metalica, flexibila)

Crema 1: Se bat spuma pe bain-marie-pe abur- 6 galbenusuri cu 200 gr zahar (eu pun zahar praf, ca sa nu se simta granulele intre dinti, in crema...). Se bate cam 10 minute, pina se ingroasa. Sa nu o lasati sa fiarba!!! (amestecati in continuu...) Se lasa sa se raceasca complet, si dupa ce e rece se amesteca cu 250 gr unt frecat spuma, si cu 1-2 plicuri de zahar vanilat sau 1-2 lingurite esenta de vanilie.

Crema 2: 6 albusuri se bat pe abur cu 12 linguri zahar. (Pina sta albusul teapan, si s-a incalzit....cam 10 minute) Cind s-a intarit se amesteca cu 100 gr nuca de cocos (eu la faza asta pun 200 gr nuca prajita si tocata marunt, dar nu macinata, rom dupa gust- ).

Prajitura se monteaza:

1 foaie+1/2 crema din albusuri+2 foaie+2/3 crema galbena(de galbenus)+3 foaie+1/2 crema din albusuri+ 4 foaie si deasupra prajiturii 1/3 crema de galbenus.

Deasupra la crema galbena se rade generos ciocolata !!!

Foile le coc in tavi mai mari (cam ~~~ 25X35cm)

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise