autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA RAFINATA

Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Ingrediente
blat: 150 gr cacao, 100 gr zahar, 200 gr unt, 2 linguri faina, 4 oua, zahar vanilat, , crema: 300 gr ciocolata menaj, 400 ml frisca nebatuta, 2 linguri rom, 2 linguri zahar, , glazura: 150 gr.ciocolata, 100 gr frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul pina isi dubleaza volumul, se adauga galbenusurile unul cite unul, cacaua, faina si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata la foc domol cca 30 minute. Se scoate si se lasa la racit. Separat pe foc se amesteca la foc iute 300 gr ciocolata menaj impreuna cu frista se lasa apoi la racit in frigider cca 1 ora si se bate cu mixerul, adaugandu-se zaharul si romul.
Se taie blatul in doua, se umple in strat gros cu crema si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA RAFINATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in cupe de mar

Crema de zahar ars in cupe de mar

Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de

15 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu cafea si ciocolata

Fursecuri cu cafea si ciocolata

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore. Intr-un vas, punem

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • blat: 150 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • zahar vanilat
  • crema: 300 gr ciocolata menaj
  • 400 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri zahar
  • glazura: 150 gr.ciocolata
  • 100 gr frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Brownie cu migdale