autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA RAFINATA

Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Ingrediente
blat: 150 gr cacao, 100 gr zahar, 200 gr unt, 2 linguri faina, 4 oua, zahar vanilat, , crema: 300 gr ciocolata menaj, 400 ml frisca nebatuta, 2 linguri rom, 2 linguri zahar, , glazura: 150 gr.ciocolata, 100 gr frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul pina isi dubleaza volumul, se adauga galbenusurile unul cite unul, cacaua, faina si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata la foc domol cca 30 minute. Se scoate si se lasa la racit. Separat pe foc se amesteca la foc iute 300 gr ciocolata menaj impreuna cu frista se lasa apoi la racit in frigider cca 1 ora si se bate cu mixerul, adaugandu-se zaharul si romul.
Se taie blatul in doua, se umple in strat gros cu crema si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA RAFINATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Rudy

Prajitura Rudy

Mai intai pregatim aluatul: Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat

21 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata

Clatite cu dulceata

Se bat ouale spuma,dupa care se adauga apa minerala (laptele) si faina treptat pana se obtine un

7 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • blat: 150 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • zahar vanilat
  • crema: 300 gr ciocolata menaj
  • 400 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri zahar
  • glazura: 150 gr.ciocolata
  • 100 gr frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Guguluf umplut cu dulceata de gutui