autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA RAFINATA

Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Ingrediente
blat: 150 gr cacao, 100 gr zahar, 200 gr unt, 2 linguri faina, 4 oua, zahar vanilat, , crema: 300 gr ciocolata menaj, 400 ml frisca nebatuta, 2 linguri rom, 2 linguri zahar, , glazura: 150 gr.ciocolata, 100 gr frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul pina isi dubleaza volumul, se adauga galbenusurile unul cite unul, cacaua, faina si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata la foc domol cca 30 minute. Se scoate si se lasa la racit. Separat pe foc se amesteca la foc iute 300 gr ciocolata menaj impreuna cu frista se lasa apoi la racit in frigider cca 1 ora si se bate cu mixerul, adaugandu-se zaharul si romul.
Se taie blatul in doua, se umple in strat gros cu crema si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA RAFINATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse

"Degetele" inmuiate in ciocolata

O "struto-camila" intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si deloc complicat de facut. Alaturi

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si stafide

Prajitura cu mere si stafide

Separam albusul de galbenusuri. Mixam albusul cu zaharul si praful de sare, pana cand acesta nu se

5 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • blat: 150 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • zahar vanilat
  • crema: 300 gr ciocolata menaj
  • 400 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri zahar
  • glazura: 150 gr.ciocolata
  • 100 gr frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rulada cu ciocolata sau dulceata