autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA RAFINATA

Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Ingrediente
blat: 150 gr cacao, 100 gr zahar, 200 gr unt, 2 linguri faina, 4 oua, zahar vanilat, , crema: 300 gr ciocolata menaj, 400 ml frisca nebatuta, 2 linguri rom, 2 linguri zahar, , glazura: 150 gr.ciocolata, 100 gr frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul pina isi dubleaza volumul, se adauga galbenusurile unul cite unul, cacaua, faina si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata la foc domol cca 30 minute. Se scoate si se lasa la racit. Separat pe foc se amesteca la foc iute 300 gr ciocolata menaj impreuna cu frista se lasa apoi la racit in frigider cca 1 ora si se bate cu mixerul, adaugandu-se zaharul si romul.
Se taie blatul in doua, se umple in strat gros cu crema si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA RAFINATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu portocala

Chec cu portocala

Intr-un bol se freaca bine untul cu zaharul se mixeaza pina devine o crema se adauga treptat ouale

14 voturi    5 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mingi de ciocolata

Mingi de ciocolata

Intr-o craticioara se topeste ciocolata cu smintina pina devine o crema sise toarna peste biscuitii

7 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • blat: 150 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • zahar vanilat
  • crema: 300 gr ciocolata menaj
  • 400 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri zahar
  • glazura: 150 gr.ciocolata
  • 100 gr frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Banana Split