autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA RAFINATA

Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: utvinianez ani (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 septembrie 2008

Ingrediente
blat: 150 gr cacao, 100 gr zahar, 200 gr unt, 2 linguri faina, 4 oua, zahar vanilat, , crema: 300 gr ciocolata menaj, 400 ml frisca nebatuta, 2 linguri rom, 2 linguri zahar, , glazura: 150 gr.ciocolata, 100 gr frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul pina isi dubleaza volumul, se adauga galbenusurile unul cite unul, cacaua, faina si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata la foc domol cca 30 minute. Se scoate si se lasa la racit. Separat pe foc se amesteca la foc iute 300 gr ciocolata menaj impreuna cu frista se lasa apoi la racit in frigider cca 1 ora si se bate cu mixerul, adaugandu-se zaharul si romul.
Se taie blatul in doua, se umple in strat gros cu crema si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA RAFINATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si lamaie

Prajitura cu mascarpone si lamaie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma

1 vot    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

1.albusurile se bat spuma 2.galbenusurile cu zaharul si laptele se pun la foc mic si se amesteca

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • blat: 150 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • zahar vanilat
  • crema: 300 gr ciocolata menaj
  • 400 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri zahar
  • glazura: 150 gr.ciocolata
  • 100 gr frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu ciocolata