autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Prajitura rapida

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 5 oua, 150 g zahar, 3 linguri cacao, 1 varf de cutit sare,, 2 picaturi de zeama de lamaie, 100 g faina, 2 linguri ulei, 2 linguri smantana, 2 linguri apa, 1 praf de copt, esenta de rom, Crema:, 1 pachet unt, 350 g finetti, 1 plic Ness (3 in 1 original), esenta de lamaie, Glazura:, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri apa, 30 g unt sau margarina, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

678 voturi

Mod de preparare

Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma cu 2 picaturi de lamaie si un praf de sare se adauga la final.Asez compozitia intr-o tava de marime mijlocie,unsa cu unt,tapetata cu faina. Dau tava la cuptorul incins pentru 10 minute la foc mare si inca 10 minute la foc mic(incerc blatul cu o scobitoare)
Crema: Omogenizez compozitia obtinuta din unt,finetti,ness si esenta.Intind crema peste blatul racit.
Glazura: incorporez ingredientele, asez vasul pe baie de abur sau pe flacara amestecad mereu sa nu se arda.Dupa ce s-a topit zaharul, iau de pe flacara, las sa se raceasca putin si intind peste crema. Ornez cu bomboane, nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PRAJITURA RAPIDA CU PISCOTURI

PRAJITURA RAPIDA CU PISCOTURI

Se prepara crema dupa instructiunile de pe plic+1 lingura de cacao+1 lingurita de ness. Se tapeteaza

84 voturi    17 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura rapida cu cocos

Prajitura rapida cu cocos

Frisca se bate spuma tare, apoi se incorporeaza cocosul cu lingura. Se ia cate o foaie de pandispan

3 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alexanca

    Alexanca (Chef de cuisine):

    Am pregatit prajitura rapida si pot sa spun ca e f. buna.Eu i-am adaugat in crema si ca ornament nuca prajita si macinata(sper sa nu se supere autoarea retetei).

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2014

    Trebuie sa fie buna! voi incerca si eu reteta :)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    ce bunatate!

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Arata excelent!

    • Fara foto

      ramonna (Bucatar) , 26 ianuarie 2011

      fffff buna imi place

    • Fara foto

      HUTANU AURELIA (Maestru bucatar) , 14 august 2010

      E buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Imi place !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      foarte buna merita incercata

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Cred ca e o bunatate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna, imi place.

    • Fara foto

      ica (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      am salvat-o, cred ca este delicioasa

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Am salvat si eu....arata super.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Foarte fina si elegant prezentata!Am salvat-o.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte bună!

    • Fara foto

      Drondru Dorina , 01 februarie 2010

      multumesc ca mi-ati aratat-o am facut-o si este foarte buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte gustoasa, desigur.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Yammi-yammi ...buna de tot si arata tare bine ...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri.

    • Fara foto

      raluca , 27 ianuarie 2010

      super buna ........:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Tare bine mai arata...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Buna, buna.................

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      cee bunaaa

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Un deliciu draga mea...Mi-ai facut o pofta!!!!

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      INTERESANTA!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

678 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf de cutit sare,
  • 2 picaturi de zeama de lamaie
  • 100 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 1 pachet unt
  • 350 g finetti
  • 1 plic Ness (3 in 1 original)
  • esenta de lamaie
  • Glazura:
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 30 g unt sau margarina
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

AdeLyna (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie buna! voi incerca si eu reteta :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Masa de fructe pt copii mofturosi