autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Prajitura rapida cu coacze

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
4 oua, 120g zahar, sare, 125g faina, 40g migdale macinata, 1 praf de copt, , Crema: 8 foi gelatina alba, 2 lamai, 100g zahar, 500 g iaurt de vanilie, 300g compot de coacaze, 300 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul ouale, zaharul, sare si 3 linguri de apa. Se pune faina, migdalele macinate si praful de copt. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se asaza aluatul. Se da la cuptor 5 minute, apoi se scoate si se da la rece.



Foile de gelatina se inmoaie in apa calduta. Lamaile se spala, coaja se rade, iar sucul se stoarce; se amesteca amandoua cu zaharul si iaurtul. Se pune gelatina si se omogenizeaza, apoi se adauga si frisca batuta. Se lasa compozitia la frigider. Se pune crema peste aluat, se presara cu coacazele din compot si se lasa prajitura la rece inca 4 ore. Se orneaza cu frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu coacze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose dulci din foieta

Briose dulci din foieta

Se framanta un aluat de foietaj astfel: se cerne faina cu un praf de sare, se adauga untul taiat

4 voturi    1 comentariu
1h 3 min
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120g zahar
  • sare
  • 125g faina
  • 40g migdale macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema: 8 foi gelatina alba
  • 2 lamai
  • 100g zahar
  • 500 g iaurt de vanilie
  • 300g compot de coacaze
  • 300 ml frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Galuste cu prune