autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Prajitura rapida cu coacze

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
4 oua, 120g zahar, sare, 125g faina, 40g migdale macinata, 1 praf de copt, , Crema: 8 foi gelatina alba, 2 lamai, 100g zahar, 500 g iaurt de vanilie, 300g compot de coacaze, 300 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul ouale, zaharul, sare si 3 linguri de apa. Se pune faina, migdalele macinate si praful de copt. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se asaza aluatul. Se da la cuptor 5 minute, apoi se scoate si se da la rece.



Foile de gelatina se inmoaie in apa calduta. Lamaile se spala, coaja se rade, iar sucul se stoarce; se amesteca amandoua cu zaharul si iaurtul. Se pune gelatina si se omogenizeaza, apoi se adauga si frisca batuta. Se lasa compozitia la frigider. Se pune crema peste aluat, se presara cu coacazele din compot si se lasa prajitura la rece inca 4 ore. Se orneaza cu frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu coacze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si nuca de cocos

Prajitura cu capsuni si nuca de cocos

1. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda, adanca, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Pregatim

14 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Desert cu mouse de vanilie si visine alcoolizate

Desert cu mouse de vanilie si visine alcoolizate

Intr-o 100ml lapte se inmoaie piscoturile si apoi se rup bucatele mai mici si se pun cate 3 piscoturi

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120g zahar
  • sare
  • 125g faina
  • 40g migdale macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema: 8 foi gelatina alba
  • 2 lamai
  • 100g zahar
  • 500 g iaurt de vanilie
  • 300g compot de coacaze
  • 300 ml frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Salam de biscuiti