Prajitura rapida cu crema caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rapida cu crema caramel

Ingrediente

  • Uneori timpul este limitat, asteptati musafiri si aveti nevoie de un desert? Cu un pachet de foi pentru prajitura si un plic de budinca cu gust de caramel, v-ati scos. Nu stati prea mult pe ganduri, treceti la treaba si veti obtine un desert delicios in 30 de minute. Va recomand reteta mea de Prajitura rapida cu crema caramel. Sa va vand un pont: puteti folosi orice fel de budinca, eu asta am avut-o la rezerve. Si inca o precizare, sau al doilea pont: e foarte bine sa o pregatiti cu o zi inainte, veti scapa de stresul desertului, iar foile vor avea timp sa se inmoaie.
  • Ingrediente: 1 pachet de foi de prajitura din comert, 1 plic budinca cu gust de caramel, 1 vanilie, 4-5 linguri de zahar, 400 ml lapte(am folosit doar 400 ml lapte sa obtin o budinca mai consistenta), 80 g unt.
  • Pentru glazura: 1 ciocolata amaruie de 100 g.
  • Pentru decor: 4 cubulete ciocolata amaruie si 4 cubulete ciocolata alba. Puteti decora cu fulgi de ciocolata din comert.

Mod de preparare

Intrun bol dizolvati praful de budinca cu 200 ml lapte rece. Cealalta cantitate de 200 ml lapte o puneti la fiert cu zaharul si vanilia. Cand fierbe, adaugati compozitia obtinuta din praful de budinca si lapte rece. Lucrati la foc mic, amestecand continuu, sa obtineti o budinca fina, fara cocoloase. Lasati budinca sa se raceasca, apoi o amestecati cu untul moale, la tempertura camerei. Cu crema obtinuta, ungeti foile, apoi glazurati prajitura cu ciocolata amaruie topita, iar deasupra presarati fulgi de ciocolata alba si amaruie, pe care ii obtineti razuind cu un cutit cubuletele de ciocolata. Lasati pana ziua urmatoare cand foile sunt moi si puteti taia prajitura felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise