Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013
Ingrediente
Uneori timpul este limitat, asteptati musafiri si aveti nevoie de un desert? Cu un pachet de foi pentru prajitura si un plic de budinca cu gust de caramel, v-ati scos. Nu stati prea mult pe ganduri, treceti la treaba si veti obtine un desert delicios in 30 de minute. Va recomand reteta mea de Prajitura rapida cu crema caramel. Sa va vand un pont: puteti folosi orice fel de budinca, eu asta am avut-o la rezerve. Si inca o precizare, sau al doilea pont: e foarte bine sa o pregatiti cu o zi inainte, veti scapa de stresul desertului, iar foile vor avea timp sa se inmoaie., , Ingrediente: 1 pachet de foi de prajitura din comert, 1 plic budinca cu gust de caramel, 1 vanilie, 4-5 linguri de zahar, 400 ml lapte(am folosit doar 400 ml lapte sa obtin o budinca mai consistenta), 80 g unt., Pentru glazura: 1 ciocolata amaruie de 100 g., Pentru decor: 4 cubulete ciocolata amaruie si 4 cubulete ciocolata alba. Puteti decora cu fulgi de ciocolata din comert.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Intrun bol dizolvati praful de budinca cu 200 ml lapte rece. Cealalta cantitate de 200 ml lapte o puneti la fiert cu zaharul si vanilia. Cand fierbe, adaugati compozitia obtinuta din praful de budinca si lapte rece. Lucrati la foc mic, amestecand continuu, sa obtineti o budinca fina, fara cocoloase. Lasati budinca sa se raceasca, apoi o amestecati cu untul moale, la tempertura camerei. Cu crema obtinuta, ungeti foile, apoi glazurati prajitura cu ciocolata amaruie topita, iar deasupra presarati fulgi de ciocolata alba si amaruie, pe care ii obtineti razuind cu un cutit cubuletele de ciocolata. Lasati pana ziua urmatoare cand foile sunt moi si puteti taia prajitura felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu crema caramel" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013
Constanta, multumesc.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
nu stati pe ganduri !
Floare de colt (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013
Multumesc mult ! Chiar am uitat de foile acestea si uneori prind foarte bine. Arata bine prajitura. Felicitari !!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013
Draga Andreia P. am uitat sa adaug ca acest tip de foi se gasesc in magazinele tip Penny, dar ceva asemanator am vazut si la Profi.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013
Da, Lia, timpul inamicul nr 1, de o vreme!
andreia p (Bucatar) , 29 ianuarie 2013
Unde pot gasi aceste foi pe care le-ai folosit? Arata f bine prajitura :)
Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013
Rapida, usoara si deliciosa ! *****
constanta proca (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013
O reteta super si foarte rapida.Felicitari !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013
Pai da Sidy, sti ca am nevoie de retete ce se fac rapid.
Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013
Hmmmm....cat de buna trebuie sa fie ! Intr-adevar se face ungent. Minunata....