Separăm ouăle şi batem spumă albuşul împreună cu 2 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se freacă bine cu 3 linguri de zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă spumoasă. Apoi adăugăm albuşurile bătute spumă şi amestecăm de sus în jos ca să nu cadă albuşurile. Adăugăm apoi cele 5 linguri de făină şi esenţa de vanilie, amestecăm bine pentru omogenizare, punem totul într-o cratiţă tapetată cu margarină şi făină şi dăm totul la cuptor pentru 30 de minute la foc mijlociu.
Când blatul e rece îl tăiem în două, îl însiropăm şi îl umplem cu crema dorită. Eu am făcut o cremă de vanilie de la dr. Oetker. Am bătut cu mixerul 250 ml de lapte cu 3 linguri de zahăr pudră şi cu plicul de cremă respectiv...3 minute şi gata!...
Am pus apoi nişte frişcă în care am adăugat puţin colorant roşu şi...e gata..."Duminica".
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii