Separăm ouăle şi batem spumă albuşul împreună cu 2 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se freacă bine cu 3 linguri de zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă spumoasă. Apoi adăugăm albuşurile bătute spumă şi amestecăm de sus în jos ca să nu cadă albuşurile. Adăugăm apoi cele 5 linguri de făină şi esenţa de vanilie, amestecăm bine pentru omogenizare, punem totul într-o cratiţă tapetată cu margarină şi făină şi dăm totul la cuptor pentru 30 de minute la foc mijlociu.
Când blatul e rece îl tăiem în două, îl însiropăm şi îl umplem cu crema dorită. Eu am făcut o cremă de vanilie de la dr. Oetker. Am bătut cu mixerul 250 ml de lapte cu 3 linguri de zahăr pudră şi cu plicul de cremă respectiv...3 minute şi gata!...
Am pus apoi nişte frişcă în care am adăugat puţin colorant roşu şi...e gata..."Duminica".
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii