Separăm ouăle şi batem spumă albuşul împreună cu 2 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se freacă bine cu 3 linguri de zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă spumoasă. Apoi adăugăm albuşurile bătute spumă şi amestecăm de sus în jos ca să nu cadă albuşurile. Adăugăm apoi cele 5 linguri de făină şi esenţa de vanilie, amestecăm bine pentru omogenizare, punem totul într-o cratiţă tapetată cu margarină şi făină şi dăm totul la cuptor pentru 30 de minute la foc mijlociu.
Când blatul e rece îl tăiem în două, îl însiropăm şi îl umplem cu crema dorită. Eu am făcut o cremă de vanilie de la dr. Oetker. Am bătut cu mixerul 250 ml de lapte cu 3 linguri de zahăr pudră şi cu plicul de cremă respectiv...3 minute şi gata!...
Am pus apoi nişte frişcă în care am adăugat puţin colorant roşu şi...e gata..."Duminica".

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii