autor:

Alice Ciobanu

» » , Prajituri, Torturi

Prajitura rapida "Duminica"

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, o fiolă esenţă de vanilie, Pentru cremă:, 250 ml lapte, 3 linguri zahăr pudră, şi un plic cu cremă pentru prăjituri de vanilie de la dr. Oetker, Pentru ornat:, nişte frişcă colorată pentru mâzgălit prăjiturica, Pentru însiropat:, sirop de zahăr ars

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Separăm ouăle şi batem spumă albuşul împreună cu 2 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se freacă bine cu 3 linguri de zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă spumoasă. Apoi adăugăm albuşurile bătute spumă şi amestecăm de sus în jos ca să nu cadă albuşurile. Adăugăm apoi cele 5 linguri de făină şi esenţa de vanilie, amestecăm bine pentru omogenizare, punem totul într-o cratiţă tapetată cu margarină şi făină şi dăm totul la cuptor pentru 30 de minute la foc mijlociu.

Când blatul e rece îl tăiem în două, îl însiropăm şi îl umplem cu crema dorită. Eu am făcut o cremă de vanilie de la dr. Oetker. Am bătut cu mixerul 250 ml de lapte cu 3 linguri de zahăr pudră şi cu plicul de cremă respectiv...3 minute şi gata!...

Am pus apoi nişte frişcă în care am adăugat puţin colorant roşu şi...e gata..."Duminica".
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida "Duminica"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu kiwi si visine din dulceata

Tort cu kiwi si visine din dulceata

Blatul: ouale se separa, se mixeaza albusul cu zaharul, se adauga galbenusul cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort iepuras

Tort iepuras

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc. Pentru blat,

24 voturi    17 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • o fiolă esenţă de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr pudră
  • şi un plic cu cremă pentru prăjituri de vanilie de la dr. Oetker
  • Pentru ornat:
  • nişte frişcă colorată pentru mâzgălit prăjiturica
  • Pentru însiropat:
  • sirop de zahăr ars

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si zmeura