autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2015

Ingrediente
1 1/2 kg de mere, 4 linguri zahar (sau dupa gust), 2 plicuri zahar vanilat, scortisoara (dupa gust), Blat:, 6 oua, 180 g faina, 150 g zahar praf, 4 linguri lapte, coaja de lamaie, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare, Budinca :, 1 l lapte, 3 plicuri budinca vanilie, 150 g zahar (sau dupa gust), 200 ml frisca batuta, o lingurita gelatina, 3 linguri cu apa, Decor:, 4-5 linguri budinca de ciocolata( preparata), scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

69 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare.Le amestecam cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 )tapetata cu hartie de copt.Le intindem si le tasam bine cu lingura.
Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand treptat zaharul ,pana devin ca o smanana,apoi adaugam cate o lingura de lapte rece.Lasam mixerul la o parte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Adaugam si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam bine.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu , pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor.Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata , scoatem tava din cuptor , il lasam 15-20 de minute la racit dupa care il rasturnam pe un platou. Scoatem usor hartia de copt.
Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece.Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic . Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca.Punem din nou la fiert,la foc mic 1-2 minute, ametecand usor cu un tel, pana la legarea compozitiei.Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie deasupra . Cand s-a racit,cu ajutorul mixerului, incorporam frisca batuta.Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze,dupa care o adaugam in toata crema .
Lasam crema putin la frigider pana incepe sa aiba consistenta,apoi o rasturnam peste mere si nivelam usor. Dam prajitura 2-3 ore la frigider dupa care o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si scortisoara. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere si budinca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu branza dietetica

Prajitura cu branza dietetica

Scurge branza de eventualul zer si trece-o printr-o sita fina, adauga smantana si amesteca pana devine

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul, intre timp praful de copt se amesteca cu faina si cacaoa,

2 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Andrei , 11 septembrie 2018

    Sunt fan nr 1 imi plac foarte mult retetele dvs multumesc

  • Fara foto

    Lacramioara Melinte , 09 septembrie 2018

    E foarte Buna reteta Eccellente

  • Fara foto

    Dana Balan , 19 iulie 2016

    budinca o pot face eu acasa dar trebuie sa stiu bn cantitatea...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

69 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg de mere
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara (dupa gust)
  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g faina
  • 150 g zahar praf
  • 4 linguri lapte
  • coaja de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Budinca :
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca batuta
  • o lingurita gelatina
  • 3 linguri cu apa
  • Decor:
  • 4-5 linguri budinca de ciocolata( preparata)
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

21 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

18 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Rodica Andrei

Sunt fan nr 1 imi plac foarte mult retetele dvs multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cupcakes cu dovleac si ciocolata