autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura rasturnata (cu mere)

Autor: Victor Radu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victor Radu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Ingrediente
Blatul:, 6 oua,, 6 linguri zahar pudra,, 4 linguri nuci macinate,, 2 linguri faina,, coaja rasa de la o lamaie., Pentru tapetat tava:, 100g unt sau margarina,, 100g zahar,, cateva mere acrisoare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se unge bine o tava cu unt, se presara zaharul, apoi se aseaza felii subtiri de mere (curatate de coaja) una langa alta. Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga nucile amestecate cu faina, iar la sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare. Compozitia se toarna intr-o tava, care se da la cuptor, la foc potrivit. Inainte de a se raci complet prajitura se rastoarna pe un platou sau tava corespunzatoare. Se taie rece, bucati patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata (cu mere)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Eu am folosit mere razuite in toamna si puse la congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca

1 vot    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Pui merele intr-o tava si coca in alta tava? Nu este clar.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar pudra,
  • 4 linguri nuci macinate,
  • 2 linguri faina,
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Pentru tapetat tava:
  • 100g unt sau margarina,
  • 100g zahar,
  • cateva mere acrisoare.

Raporteaza reteta

Retete
de Victor Radu
Supa de linte si pui

Supa de linte si pui

1.Se taie cubulete ceapa, morcovul, telina, ciupercile. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Supe de carne
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Pui merele intr-o tava si coca in alta tava? Nu este clar.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Waffe