autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Prajituri

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 8 portii:, , 1. 4 portocale medii, 2. 5 linguri de miere, 3. 200 gr de unt, 4. 200 gr zahar brun, 5. 200 gr faina alba, 6. 2 lingurite praf de copt, 7. 80 de gr migdale macinate, 8. 4 oua marisoare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut iar pe de alta pentru estetica graficii. Fotografii clare, decoruri minimaliste dar elegante, texturi foarte placute, de la impletituri de in la lemn. O placere sa rasfoiesti revista si imposibil dupa ce ai parcurs-o sa nu ai deja o lista pregatita cu ce-ti doresti sa gatesti in perioada urmatoare.

Am ales intr-o seara sa prepar prajitura aceasta cu portocale. Pandispanul merita toate laudele, am de gand sa il folosesc si in alte combnatii de prajituri cu pandispan, foarte gustos, foarte pufos, creste de ti-e frica sa nu-l deochi. Un singur bai as spune ca are prajitura asta si anume faptul ca portocalele trebuie sa fie foarte bine curatate de pielita, lucru pe care, oricat m-am chinuit sa-l duc la bun sfarsit, nu l-am putut "desavarsi". Iar beleaua este ca aceasta pielita (amara de altfel), daca nu e indepartata, se amaraste inca si mai rau cand prajitura-i gata. Asa ca, cu prima ocazie, eu una voi incerca sa pun fie mandarine, fie clementine, macar ca experiment. Pana una-alta, asta-i reteta lor (am modificat numai timpii de coacere si ici-colo niste gramaje), rescrisa in varianta personala :) :


Portocalele se curata de coaja si de pielita, apoi se taie rondele. Am folosit o forma cu peretii detasabili (diametrul 22-23 cm), al carei fund l-am acoperit cu hartie de copt si apoi am intins cele 5 linguri de miere. Am asezat pe fundul formei cele mai frumoase rondele, iar restul le-am taiat in bucati mici.

Faina se amesteca cu praful de copt in prealabil, iar apoi intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, inclusiv bucatelele de portocale pana la omogenizare. Torni compozitia peste portocalele din forma, o intinzi uniform si o bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe randul din mijloc, pentru 35 de min. Faci testul scobitorii, lasi cateva minute prajitura sa se raceasca in forma, apoi cu grija desprinzi peretii detasabili si muti prajitura pe un platou. Se poate servi cu inghetata de vanilie ori cu frisca. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Incalzim cuptorul. Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda. Pregatim

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Revani cu mure

Prajitura Revani cu mure

Paharul meu este de 300 ml. Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase

5 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    foarte buna!

  • Casandra

    Casandra (Chef de cuisine):

    A fost interesanta; din pacate migdalele mele au fost fulgi maruntiti si nu faina si atunci mie nu mi-a placut textura, in rest a fost mai mult decat ok

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Cerchez , 03 noiembrie 2014

    multumesc!

  • Fara foto

    Aurorin Anghel , 25 ianuarie 2014

    aaa multumesc pentru explicatii

  • Fara foto

    Mariana Preda , 25 ianuarie 2014

    a zis ca se amesteca toate ingrendientele deci si ouale

    • Fara foto

      Aurorin Anghel , 25 ianuarie 2014

      si ouale?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Merita incercata dar trebuie atata miere?Nu va fi prea dulce.?

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      O reteta delicioasa, voi incerca si eu doar ca voi pune zahar in loc de miere.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Foarte fina si aromata!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      Si mie îmi place aceastã revistã, din pãcate o cumpãr numai când merg "acasã". Încã nu am vãzut , dar sincer m-am gândit cã, dacã merge cu pere, ananas, mere, etc. caramelizate; e ok. si cu portocale:) Nu vã faceti probleme cu pielita albã, depinde si de calitatea portocalei si din ce tarã provine:)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      ce bine arata...mie pofta.:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 portii:
  • 1. 4 portocale medii
  • 2. 5 linguri de miere
  • 3. 200 gr de unt
  • 4. 200 gr zahar brun
  • 5. 200 gr faina alba
  • 6. 2 lingurite praf de copt
  • 7. 80 de gr migdale macinate
  • 8. 4 oua marisoare

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

kok miori (Chef de cuisine)

Merita incercata dar trebuie atata miere?Nu va fi prea dulce.?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Deliciu cu ciocolata si capsuni