autor:

Gatiticuspor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura rasturnata cu portocale

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iunie 2014

Ingrediente
Pentru aluatul de prajitura:, - 220 g zahar, - 150 g faina, - 4 oua, - 150 g unt, - 1 lingurita extract de vanilie, , Pentru topping-ul cu portocale:, - 2 portocale, - 100 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Apoi taiati portocalele in felii subtiri si asezati-le intr-o forma rotunda de prajitura. Presarati zaharul peste feliile de portocale si dati la cuptor pana ce zaharul s-a topit si caramelizat usor. Portocalele mele au fost cam zemoase si a trebuit sa scurg putin din sucul lasat.

Mixati ouale, zaharul si extractul de vanilie pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Apoi incorporati faina si untul topit. Turnati compozitia peste feliile de portocala caramelizate si dati la cuptor pana ce prajitura capata o culoare aurie si trece testul scobitorii.

Cand prajitura este gata scoateti din cuptor, asezati o farfurie deasupra si cu mare grija sa nu va ardeti, rasturnati prajitura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Incalzim cuptorul. Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda. Pregatim

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut

15 voturi    11 comentarii
50 min
Prajituri

  • 5 comentarii

  • Dorina Dori , 30 aprilie 2015

    eee scuzati-ma dar portocalele le punem cu coajà sau le curatam si dupa le taiem rondele? va multumesc

  • Iuliana Balasa , 08 februarie 2015

    Nu chiar .La tort ,merle se scobesc ,scotandu-i -se casuta cu seminte ,acolo pui un strop de unt si nuci amestecate cu zahar ;se pun pe marginea cratitei unse bine si tapetata cu zahar ;se da la cuptor pana se inmoaie ,apoi se toarna compozitia de pandispan . . Asta e tortul de mere .Frisca din abundenta ... :)

  • Marieta Avram , 12 decembrie 2014

    ca si tortul de mere

    • Nikolae MX , 30 septembrie 2014

      extract de vanilie - de unde luam??

    • Cdr Rasu , 17 iunie 2014

      Buna si rapida, nu?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul de prajitura:
  • - 220 g zahar
  • - 150 g faina
  • - 4 oua
  • - 150 g unt
  • - 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru topping-ul cu portocale:
  • - 2 portocale
  • - 100 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

7 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu pere si ciocolata