Prajitura rasturnata cu prune si nuci

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu prune si nuci

Ingrediente

  • 300 g miez de nuca
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 2 lingurite scortisoara
  • circa 900 g prune Stanley
  • Aluat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 400 g smantana
  • 50 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 50 g pesmet din biscuiti
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele (spalate, taiate pe jumatate si cu samburele scos) cu miezul pe nuci.

Se da drumul la cuptor si se pregateste aluatul.

Ouale, un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana cand isi tripleaza volumul. Se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, apoi pesmetul. Se toarna compozitia in tava, peste prune, si se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos. Prajitura se lasa sa se raceasca complet inainte de servire. Se poate pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise