autor:

kok miori

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Prajitura rece cu Dulce de leche

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
Pentru o tava rotunda de 24 cm, , 250 gr biscuiti Petite-Beure, , 200 gr ciocolata amaruie, , 1/2 pahar dulce de leche (este o pasta facuta din lapte cu zahar si glucoza are gust de caramel), , 125 gr smantina de frisca, , , , Pentru crema, , 1 budinca cu gust de vanilie, , 2 linguri dulce de leche, , 500 gr de smantina ptr frisca, , , , Pentru glazura, , 125 gr de smantina de frisca, , 120 gr de ciocolata amaruie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Baza



Intr-o tigaie se topeste ciocolata cu smantina 100 gr de unt si 1/2 pahar de dulce de leche (pe foc mic).



Cand s-a topit, se pun biscuitii sfaramati si se amesteca bine sa se cuprinda bine. Se lasa putin la racit. Se unge tava cu putin unt , se toarna compozitia in tava si se niveleaza sa fie uniform.



Se bate budinca cu smantinele si cele 2 linguri de dulce de leche pina devine o crema spumoasa si se toarna peste compozitia de biscuiti. Se da la frigider ptr o ora.







Glazura



Se lasa sa fiarba 125 ml de smantina de frisca si se adauga ciocolata se amesteca bine pana se topeste.



Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste crema.



Se orneaza cu putin dulce de leche deasupra sau viermisori de ciocolata.



Se lasa la frigider 2-3 ore dupa care se poate servi.



Este o prajitura foarte usoara si gustoasa.



Si eu am pregatit-o, acum si v-o transmit si voua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rece cu Dulce de leche" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

21 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iulie 2012

    Arata bine prajitura.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Mie imi place,arata ft bine;

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

    Crema de la prajitura nu vine fiarta vine numai batuta bine cu mixerul impreuna cu smintina ptr frisca pina devine o crema spumoasa si toate componentele sau contopit impreuna. Numai la glazura sau crema ptr baza cu biscuiti vin puse pe foc.Eu cred ca reteta este destul de clara.

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      am facut prajitura chiar azi.nu mi-a iesit bine .crema din budinca se pune pe foc ????eu nu am pus-o si se simte praful de budinca destul de mult .am urmat reteta cum venea cred ca undeva m-am pierdut ,dar nu stiu unde.macar am incercat .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Delicioasa prajitura...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Si unde gasim dulce de leche?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      O reteta interesanta1

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava rotunda de 24 cm
  • 250 gr biscuiti Petite-Beure
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 1/2 pahar dulce de leche (este o pasta facuta din lapte cu zahar si glucoza are gust de caramel)
  • 125 gr smantina de frisca
  • Pentru crema
  • 1 budinca cu gust de vanilie
  • 2 linguri dulce de leche
  • 500 gr de smantina ptr frisca
  • Pentru glazura
  • 125 gr de smantina de frisca
  • 120 gr de ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata bine prajitura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
tort de nuci