autor:

GELLERT RAMONA

» » Prajituri

PRAJITURA REGALA

Autor: GELLERT RAMONA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GELLERT RAMONA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
Aceasta prajitura \"extrem\" de gustoasa poate fi facuta din 3 sau 4 foi. Eu am facut-o din 3., foile - Avem nevoie pentru fiecare foaie de 3 oua, 3 linguri zahar, 1 lingurita bicarbonat stins cu lapte fierbinte, 2 linguri de faina alba si 5 linguri nuca macinata., crema - Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii.

Dificultate: Medie Timp: 1h

225 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput se separa ouale, (galbenusurile se pun deoparte intr-un bol), se bat albusurile de la 3 oua cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar, 1 lingurita de bicarbonat stins cu lapte fierbinte, se adauga cele 2 linguri de faina si la urma cele5 linguri de nuca macinata. Atentie: cand se pune nuca se roteste incet cu lingura de lemn ca sa nu scada compozitia de albus. Se fac 3 foi. Fiecare foaie se face pe rand (1 foaie din 3 oua). Se intinde compozitia unei foi cu lingura pe dosul tavii si se dau la copt la foc potrivit. Se are grija sa nu se arda.
CREMA - Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii. Se amesteca bine bine si se lasa pe abur pana se ingroasa, amestecandu-se continuu. Separat 1 unt de 250 gr. se bate spuma si se amesteca cu crema de galbenusuri dupa ce aceasta s-a racit. Se ung foile cu crema obtinuta iar deasupra se unge mai usor. Se orneaza dupa preferinta, cu nuca macinata sau cu ciocolata rasa. Eu am ornat-o cu ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA REGALA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Emilie (Bucatar):

    Foarte gustoasa!

  • marincas angela (Maestru bucatar):

    Am incercat aceasta prajitura regala in adevaratul sens al cuvintului si vreau sa va spun ca a trecut prima ,este usor de facut si foarte gustoasa mi-a iesit ca in fotografia voastra ,felicitari!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Eu am facut reteta asta astfel: Am facut un singur blat pe care l-am taiat in doua. In rest am facut exact ca aici. E mai comod. Dar e mai sigur ca foile sunt identice daca le faci separat.ESTE FOATE BUNA PRAJITURA

  • 41 comentarii

  • Nicoleta , 03 mai 2019

    Rețetă este de la prăjitură Kranzt

  • Loredana , 28 decembrie 2017

    Bicarbonatul se stinge cu zeama de lămâie sau oțet, cam 1 lingura

  • lenuta , 19 decembrie 2015

    cantitatea de bicarbonat e aiurea nu stingeti atat de mult cu lapte fierbinte ca amaraste groaznic foile!!!!!!

    • Alina , 16 noiembrie 2015

      La crema de oua se foloseste zahar vanilat sau esenta de vanilie

    • Monica Anca , 17 iulie 2015

      nu curge compozitia e ca si o bezea aproape

    • Mirela Darot , 18 iunie 2015

      E o bunatate cred ,am so fac dar deasupra ar merge ciocolata alba topita si peste niste samburi de nuca prajiti la cuptor si taiati !

    • Nicu Moni Raileanu , 07 iunie 2015

      La ce Temperatur se Coc foile si cit timp?

    • Stefanya Stefy , 06 iunie 2015

      Nu ati inteles foile se fac pe dosul tavi si numai din albus zahar praf de copt fsina si nuca io o fac o prajitura fina zi da clasa

    • Veronica Negot , 06 iunie 2015

      foile ...ziceti ca se coace pe dosul tavii,dar nu curge jos ? sau am citit eu gresit reteta ?

    • Rodica Ardelean , 06 iunie 2015

      EU AMESTEC FAINA CU NUCA SI LE INTRODUC ODATA ,SI CU TELUL AMESTEC FINUT PINA SE INCORPOREAZA,ESTE UN DELICIUINTRADEVAR ACEASTA PRAJITURA

    • Angelica Racariu , 06 iunie 2015

      Pare Bună

    • Irimescu Maricica Mary , 06 iunie 2015

      Foarte bine arata....banuiesc ca e si gustoasa!

    • Elena Lupu , 10 aprilie 2015

      are gust de bicarbonat

    • Tony Maria Antonia , 14 martie 2015

      foile cum se fac?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2014

      Eu o stiu ca Prajitura regina Maria...este excelenta !Dispare urgent din farfurii....

    • Sidonia Toncean , 07 decembrie 2014

      Eu o stiu ca Prajitura regina Maria...este excelenta !

    • Szabo Ioana , 14 aprilie 2014

      La ingrediente ar fi bine sa fie trecut si untul care de altfel se regaseste doar in modul de preparare "un unt de 250 de grame se bate spuma ... ". In rest prajitura arata foarte bine si cu siguranta va fi la noi pe masa de Pasti .

    • David Oana , 19 februarie 2014

      Eu o stiu ca Prajitura regina Maria...este excelenta !

    • David Oana , 19 februarie 2014

      La baia de aburi se poate folosi si oala speciala pentru fiert lapte .

    • Dobre Camelia , 12 februarie 2014

      la foi pina la urma se pun si galbenusurile sau doar albusurile?

    • Dan Popa , 10 februarie 2014

      De asemenea mă interesa dacă cantitatea de lapte folosită pentru a stinge bicarbonatul a fost decât să dizolve o linguriță de bicarbonat sau mai mult?

    • Dan Popa , 10 februarie 2014

      Este vorba de zahăr vanilat sau Esența de vanilie? De asemenea vroiam sa va întreb care este dimensiunea tavii pe care ați folosit-o la foi si la ce temperatura si pentru cat timp ați copt foile?

    • Sabina Nina Steopoae , 27 decembrie 2013

      f buna

    • Maria Croitoru , 08 decembrie 2013

      Antoneta Andone

    • Ita_Ciorecan Seracovan

      Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar) , 07 decembrie 2013

      chiar te simti un mic rege in momentul cand gusti prima bucatica...pe urma nu te mai poate opri nimeni....

    • Iuliana Pizziferri , 07 decembrie 2013

      este de vorba de un vas special pentru aceasta baie de aburi ?

    • Sorina Stoicescu , 07 decembrie 2013

      Este simplu: pe baie de aburi pui galbenusurile amestecate cu zaharul farin. Cu un tel se amesteca pana se ingroasa - si se topeste zaharul.Eu cred ca vreo 20 25 minute daca imi aduc aminte bine ca am facut si eu o crema asa.Apoi adaugi esenta de vanilie,amesteci bine si o lasi sa se raceasca.Intre timp bati spuma untul -poti pune un pic de zahar farin ca se ridica mai repede.Tot cam 20 de minute.Untul sa fie la temperatura camerei ,nu topit.Cand crema de galbenusuri este rece incorporezi in unt cate o lingura ca sa nu se taie-se poate intimpla,asa am auzit si eu si asa fac.Si e gata.Crema este foarte buna ca si eu o fac.Spor la treaba

    • Rodica Groze , 07 decembrie 2013

      incercati sa bateti albusurile(dupa ce ati adaugat zaharul)pe baie de abur si sa prajiti miezul de nuca intr-o tava in cuptor apoi frecat in palme pt a se decoji,apoi maruntit bine cu cutitul,nu razuit.Am facut ambele variante,dar nu exista termen de comparatie .

    • Iuliana Pizziferri , 06 decembrie 2013

      Cine imi poate explica aceasta procedura caci nu prea am inteles, sunt anumite cuvinte care sincer nu sunt deloc bine scrise. Mersi tututor si astept un raspuns. "CREMA - Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii. Se amesteca bine bine si se lasa pe abur pana se ingroasa, amestecandu-se continuu."

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2013

      Arata foarte bine si este o idee minunata pt sarbatorile care ne "bat " la usa :) . Multumim .

    • Mihaela-elena Coca , 06 decembrie 2013

      o sa o fac de craciun cu siguranta

    • Anca Ardelean , 06 decembrie 2013

      ce buna poate fi!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      finuta prajitura cred ca si gustoasa

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Merita incercata!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Cred ca e tare buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      Adevarat. Este foarte fina si foarte buna.

    • GELLERT RAMONA

      GELLERT RAMONA (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      dicarmencitta este foarte foarte buna aceasta prajitura. Este preferata sotului meu. Sa-mi spui daca ti-a placut dupa ce o vei incerca. Mersi pentru aprecieri!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Foarte buna si aspectoasa in acelasi timp!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Arata tare bine si cred ca este super-gustoasa,am sa o incerc si eu.

    • GELLERT RAMONA

      GELLERT RAMONA (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Cristina, este nemaipomenita. Merita incercata reteta macar o data.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Ce retete bune ai.Super si aceasta prajitura si cred ca si foarte gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

225 voturi

Ingrediente

  • Aceasta prajitura \"extrem\" de gustoasa poate fi facuta din 3 sau 4 foi. Eu am facut-o din 3.
  • foile - Avem nevoie pentru fiecare foaie de 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lapte fierbinte
  • 2 linguri de faina alba si 5 linguri nuca macinata.
  • crema - Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii.

Raporteaza reteta

Retete
de GELLERT RAMONA
RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

Intai se prepara umplutura astfel: se amesteca brinza de vaci care trebuie sa fie mai seaca cu untul,

6 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
PULPE COAPTE LA CUPTOR

PULPE COAPTE LA CUPTOR

Se spala bine pulpele. Condimentele se amesteca si se freaca bine-bine carnea cu amestecul de condimente.

7 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi
PRAJITURA KOKUSZOS

PRAJITURA KOKUSZOS

250 gr faina, 2 linguri cacao, 150 gr margarina, 150 gr zahar, 1 ou, 1 praf de copt, putina apa –

31 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Nicoleta

Rețetă este de la prăjitură Kranzt

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pandispan cu cacao si fructe confiate