Blatul:
- se bat albusurile spuma cu un praf de sare;
- se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.
- se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.
- compozitia se toarna intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
- se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute.
Crema:
- galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele si faina le amestecam bine
- se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc
- se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema, devine ca si o budinca dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele
- se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit.
- se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna,
- asezam crema obtinuta peste blatul rece, nivelam si dam la frigider.
Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca, ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr ).
Dam la frigider si lasam pana a doua zi sau pana se intareste.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii