autor:

Anca Rm

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Prajitura "Regina de ciocolata"

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , - 6 albusuri, , - 250 g. zahar, , - 100 gr alune de padure, , -100 gr migdale, , -sau 200 gr nuca, , - 2 linguri rase de cacao, , , , Pentru crema:, , - 6 galbenusuri, , - 150 g. zahar, , - 3 linguri faina, , - 100 gr ciocolata amaruie, , - 100 gr ciocolata cu lapte, , - 200 gr. unt, , - praf de sare, , -400ml lapte, , , , Pentru ornat:, , - 100 g. ciocolata neagra, , -1 lingura frisca sau lapte

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:

- se bat albusurile spuma cu un praf de sare;

- se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.

- se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.

- compozitia se toarna intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.

- se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute.



Crema:

- galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele si faina le amestecam bine

- se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc 

- se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema, devine ca si o budinca dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele

- se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit.

- se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna,

- asezam crema obtinuta peste blatul rece, nivelam si dam la frigider.



Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca, ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr ).



Dam la frigider si lasam pana a doua zi sau pana se intareste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Regina de ciocolata"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de ied in crusta

Friptura de ied in crusta

Incalzim cuptorul. Tocam marunt patrunjelul si rozmarinul. Zdrobim usturoiul. Taiem ceapa in sferturi,

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Isaila , 18 aprilie 2014

    Ai dreptate Miha,am observat si eu.

  • Fara foto

    Traducator Autorizat Godo Mihaela , 18 aprilie 2014

    eu fac foarte multe retete de pe acest site, dar nemultumirea e aceeasi: nu sunteti atenti la modul de preparare. ce vreau sa spun: apare la aceasta reteta la ingredientele pentru crema 3 linguri de faina. cand vine timpul sa faci crema, faina a disparut. am facut prajitura dar noroc ca mi-am dat seama la timp ca nu prea are din ce sa iasa groasa o crema daca nu-i pui deloc faina. si am recitit reteta, atunci observand greseala. problema e ca la multe retete se intampla. totusi, nu citeste nimeni retetele inainte sa le postati? si nu le verifica nimeni? poate n-ar fi rau, ca poate nu toata lumea isi da seama si se mira de ce nu le ies retetele. Sarbatori fericite

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 albusuri
  • - 250 g. zahar
  • - 100 gr alune de padure
  • -100 gr migdale
  • -sau 200 gr nuca
  • - 2 linguri rase de cacao
  • Pentru crema:
  • - 6 galbenusuri
  • - 150 g. zahar
  • - 3 linguri faina
  • - 100 gr ciocolata amaruie
  • - 100 gr ciocolata cu lapte
  • - 200 gr. unt
  • - praf de sare
  • -400ml lapte
  • Pentru ornat:
  • - 100 g. ciocolata neagra
  • -1 lingura frisca sau lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cuburi de gheata