Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat se adauga galbenusurile pe rand, faina si praful de copt.
Se toarna in tava unsa si tapetata si se coace la foc mediu fara a deschide usa cuptorului primele 30 de minute.
Pentru blatul al 2 lea, se bat albusurile cu zaharul, se adauga nuca taiata si faina si se coace in tava (preferabil pe hartie pergament, pentru a se desprinde usor), timp de 25-30 de minute la foc potrivit.
Pentru crema ingredientele se fierb amestecand continuu, pana se obtine o crema ca o smantana. Cand e gata, se lasa la racit si se amesteca cu untul.
Asamblarea se face punand la baza blatul de pandispan, apoi 2/3 din crema, blatul al 2 lea si deasupra se unge cu restul de crema. Se poate presara pe prajitura, dupa gust, nuca de cocos rasa, ciocolata rasa, nuci caramelizate etc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii