autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Regina Maria

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
Blat 1: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, un plic praf de copt, Blat 2: 6 albusuri, 200 grame zahar, 25-30 de nuci taiate cu cutitul, 4 linguri faina, Crema: 6 galbenusuri, 200 grame zahar, 2 linguri cacao, o lingurita cafea solubila, 3 linguri lapte, 1 pachet de unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat se adauga galbenusurile pe rand, faina si praful de copt.
Se toarna in tava unsa si tapetata si se coace la foc mediu fara a deschide usa cuptorului primele 30 de minute.

Pentru blatul al 2 lea, se bat albusurile cu zaharul, se adauga nuca taiata si faina si se coace in tava (preferabil pe hartie pergament, pentru a se desprinde usor), timp de 25-30 de minute la foc potrivit.
Pentru crema ingredientele se fierb amestecand continuu, pana se obtine o crema ca o smantana. Cand e gata, se lasa la racit si se amesteca cu untul.
Asamblarea se face punand la baza blatul de pandispan, apoi 2/3 din crema, blatul al 2 lea si deasupra se unge cu restul de crema. Se poate presara pe prajitura, dupa gust, nuca de cocos rasa, ciocolata rasa, nuci caramelizate etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

tava de 25 X 35 cm Pregatim blatul pentru care batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi

6 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura 'Regina Maria'

Prajitura 'Regina Maria'

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare

286 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • silviana maftei

    silviana maftei (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Si eu am sa o fac cu prima ocazie. FELICITARI, sunt sigura ca este magica. silviana

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Şi eu o voi salva chiar acum! E f. bună! Felicitări!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      AM SALVAT RETETA

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Minunata prajitura asta !!! La mine in poza apare alaturi de bomboanele Rafaelo. Felicitari Alice !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Felicitati nota 10! Voi incerca si eu reteta ta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      In sfarsit am gasit o reteta buna fara greseli pe care sa o inteleg cum trebuie.Cursiv scrisa si pe intelsul omului.Felicitari utilizatorului pentru felul cum a compus-o si atasat-o pe site.Exact ca la cofetarie.Felicitari nota 10.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Blat 1: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • Blat 2: 6 albusuri
  • 200 grame zahar
  • 25-30 de nuci taiate cu cutitul
  • 4 linguri faina
  • Crema: 6 galbenusuri
  • 200 grame zahar
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita cafea solubila
  • 3 linguri lapte
  • 1 pachet de unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

8 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu visine