Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat se adauga galbenusurile pe rand, faina si praful de copt.
Se toarna in tava unsa si tapetata si se coace la foc mediu fara a deschide usa cuptorului primele 30 de minute.
Pentru blatul al 2 lea, se bat albusurile cu zaharul, se adauga nuca taiata si faina si se coace in tava (preferabil pe hartie pergament, pentru a se desprinde usor), timp de 25-30 de minute la foc potrivit.
Pentru crema ingredientele se fierb amestecand continuu, pana se obtine o crema ca o smantana. Cand e gata, se lasa la racit si se amesteca cu untul.
Asamblarea se face punand la baza blatul de pandispan, apoi 2/3 din crema, blatul al 2 lea si deasupra se unge cu restul de crema. Se poate presara pe prajitura, dupa gust, nuca de cocos rasa, ciocolata rasa, nuci caramelizate etc.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii