autor:

I. Mircescu

» » Prajituri

Prajitura 'Regina Maria'

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2014

Ingrediente
Blat:, 9 albusuri, 21 linguri de zahar, 5 linguri faina, 200g nuci coapte si zdrobite cu sticla, , Crema:, 9 galbenusuri, 250g zahar, 5 linguri faina, 300ml lapte, 1 pachet unt, 5 pliculete zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

443 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare se amesteca cu faina si nucile coapte si zdrobite cu sticla. Compozitia obtinuta se imparte in 2. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mic-mediu pana devin maronii.



Crema:

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.Se adauga faina, apoi se rastoarna in laptele caldut. Compozitia se pune in tuci la foc mic pana se ingroasa, apoi se da la rece. Separat untul se freaca cu zaharul vanilat.



Se pune untul peste crema de galbenusuri si se amesteca energic cu mixerul. Crema se aseaza intre foile racite. Peste ultima foaie se pune un strat subtire de crema si se presara fulgi de cocos sau ciocolata rasa. Se lasa la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura 'Regina Maria'" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Blat pandispan: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 37 comentarii

  • Florentina , 30 ianuarie 2021

    O prăjitură excelentă! Este cu ingrediente simple dar foarte gustoasă!

  • Ioana , 07 noiembrie 2017

    Este grozav de buna!

  • Nicoleta_Kaillou

    Nicoleta_Kaillou (Bucatar) , 07 august 2017

    grozav, grozav, grozav!!!!!! Multumesc!!!!

    • elena , 08 aprilie 2016

      la crema nu spune cate galbenusuri Cat Zahar??????

    • eladani

      eladani (Maestru bucatar) , 17 august 2015

      am facut si eu prajitura Maria dar am modificat putin reteta , zahar mai putin , timpul de fierbere pentru crema a fost de 40 min plus mai mult lapte , am considerat ca faina trebuia sa fiarba ... si a iesit buna , am sa o mai fac

    • Dido , 13 iunie 2015

      ce dimensiune are tava in care se coace prajituta?

    • geanina voinea , 13 aprilie 2015

      Cantitatea de zahăr pentru blat este prea mare. Eu am pus doar 0,300 g.de zahar și a fost destul de dulce.

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2015

      Mmmm..ce bine arata, trebuie incercata!

    • maria badica , 09 aprilie 2015

      delicioasa

    • Visalom Mihaela-Cristina , 25 noiembrie 2014

      arata bine merita incerc ata

    • Sabina_Gruner

      Sabina_Gruner (Bucatar) , 13 noiembrie 2014

      Numai ce am terminat de asamblat prajitura. Este delicioasa. Eu am facut numai un blat si am pus crema deasupra blatului si nuca de cocos.

    • Iuliana Tită , 02 noiembrie 2014

      Nu e mult zahar. Trebuie sa iasa spuma ca pentru bezea, nu albus dietetic...

    • Tofanica_Elena

      Tofanica_Elena (Maestru bucatar) , 21 octombrie 2014

      FOARTE BUNA

    • Tofanica_Elena

      Tofanica_Elena (Maestru bucatar) , 21 octombrie 2014

      FOARTE BUNA

    • Sandu Ariadna , 18 octombrie 2014

      Oricine are in casa o lingura dar nu oricine are un cantar; mai exista si case cu aragaz fara termostat!

    • Rajendara Singh , 28 septembrie 2014

      how are u my dear friend

    • Vlas Ecaterina , 25 august 2014

      da nu iese prea dulce cu atata zahar? se poate pune mai putin zahar?

    • Doina Ciabuca , 24 august 2014

      Ce marine este Tava , temperatura cuptorului, cit timp pentru Copt?

    • Georgiana Marin , 24 august 2014

      Se numește pe bune "REGINA".eu o fac frecvent,dar în compoziția de foi nu pun faina,ci o lingura de oțet. Și apropo de gramaj,200 zahăr, la fiecare foaie,și tot atât la crema. Și de obicei eu pun crema în unt,ca acesta sa nu se taie.

    • lidia , 18 august 2014

      dragele mele CE DIMENSIUNI ARE TAVA ?

    • Bogdan Waskul Popovici , 18 august 2014

      cu scobitoarea mi-a supracopt Cici de vreo doua ori niste cozonaci , dupa care i-am aratat calendarul si in ce an suntem si am dat fugutza si am cumparat un termometru pe care il bagi in orice si il si lasi in cuptor ca nu se sparge ! N-a fost ieftin , dar a meritat toti banii

    • Jana Pura , 17 august 2014

      Nu te amara. E un proces normal. Pe bremuri era cu linguri si incercat blat cu scobitori. Eu inca mai coc asa :). Alte vremuri mon cher!

    • Mariana Pavel , 04 iulie 2014

      am facut-o......este delicioasa,finuta si apreciata...te lingi pe degetuteeee

    • Ionita Mariana , 18 mai 2014

      Am facut prajitura, este super gustoasa, am avut succes mare cu ea...si este f usor de facut!

    • Madalina Elena Marin , 22 aprilie 2014

      a avut un succes fantastic. fff buna. multumesc de reteta.

    • Maria Claudia , 18 aprilie 2014

      Este mınunata !! usor de facut sı spornıca !!!!

    • Irina Sarion , 31 martie 2014

      delicioasa ..!!!!!!!!

    • Nica Marina , 30 martie 2014

      Scrie un pachet de unt Ce gramaj?

    • Nica Marina , 30 martie 2014

      Ma bucur Valentin Daniel Cotet! :))))))

    • Valentin Daniel Cotet , 30 martie 2014

      Scrie un pachet de unt Ce gramaj?

    • Nica Marina , 29 martie 2014

      Scrie un pachet de unt Ce gramaj?

    • Valentin Daniel Cotet , 28 martie 2014

      Scrie un pachet de unt Ce gramaj?

    • Nica Daniela Nicoleta , 28 martie 2014

      este nemaipomenita de bbbuunnnaaa

    • Vali Sucila , 25 martie 2014

      vreau si eu ...

    • Mariana Lilea , 18 martie 2014

      poate e gustoasa , arata bine, felicitari

    • Atena Pop , 18 martie 2014

      Ffffbuna!

    • Elena Corb , 17 martie 2014

      UAU CE BUNATATE MULTUM DE RETETA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

443 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 21 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 200g nuci coapte si zdrobite cu sticla
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 250g zahar
  • 5 linguri faina
  • 300ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 5 pliculete zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

8 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

41 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Florentina

O prăjitură excelentă! Este cu ingrediente simple dar foarte gustoasă!

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite Tiramisu