autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA REGINA MARIA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faia, un praf de sare, Crema 1:, 6 galbenusuri, 200g zahar, 2 linguri cacao, 200g unt, 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilat, optional esenta de rom, Crema de bezea:, 6 albusuri, 200g zahar pudra, 250g nuca pisata, 3 linguri faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se bat bine cele 5 galbenusuri cu 5 linguri zahar pana isi dubleaza volumul,se adauga faina si la sfarsit albusurile batute spuma tare.Se coace in tava de aragaz,unsa si tapetata, timp de 15-20 de minute la o temperatura de 180 de g.Se lasa la racit.Intre timp se face crema de bezea:Se bat spuma cele 6 albusuri cu zaharul pudra,se adauga nuca si cele 3 linguri de faina.Se pune hartie pergament in aceias tava unde s-a copt blatul si se pune crema de bezea la copt.Se coace in cuptorul incins la o temperatura medie .Se incerca cu o scobitoare.
Se pregateste crema de unt:
cele 6 galbenusuri ,zaharul,vanilia si cacaua se bat la aburi(bai-marin)pana se topeste zaharul.Se lasa sa se raceasca si se adauga in untul frecat spuma cu 1 lingura de zahar.
Peste blat se pune crema de unt,iar deasupra foia de bezea,dupa ce s-a racit.Se taie in forme preferate.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA REGINA MARIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura 'Regina Maria'

Prajitura 'Regina Maria'

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare

308 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    irina (Bucatar) , 25 decembrie 2009

    foarte buna ...

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

    Am salvat reteta. E interesanta.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

    Este o prajitura tare gustoasa !Felicitari ! Pe farfurie apare alaturi de bomboane Rafaelo...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faia
  • un praf de sare
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 200g unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • optional esenta de rom
  • Crema de bezea:
  • 6 albusuri
  • 200g zahar pudra
  • 250g nuca pisata
  • 3 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

irina (Bucatar)

foarte buna ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Souffle cu afine, pepene galben si banana