Blatul:
Se bat bine cele 5 galbenusuri cu 5 linguri zahar pana isi dubleaza volumul,se adauga faina si la sfarsit albusurile batute spuma tare.Se coace in tava de aragaz,unsa si tapetata, timp de 15-20 de minute la o temperatura de 180 de g.Se lasa la racit.Intre timp se face crema de bezea:Se bat spuma cele 6 albusuri cu zaharul pudra,se adauga nuca si cele 3 linguri de faina.Se pune hartie pergament in aceias tava unde s-a copt blatul si se pune crema de bezea la copt.Se coace in cuptorul incins la o temperatura medie .Se incerca cu o scobitoare.
Se pregateste crema de unt:
cele 6 galbenusuri ,zaharul,vanilia si cacaua se bat la aburi(bai-marin)pana se topeste zaharul.Se lasa sa se raceasca si se adauga in untul frecat spuma cu 1 lingura de zahar.
Peste blat se pune crema de unt,iar deasupra foia de bezea,dupa ce s-a racit.Se taie in forme preferate.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii