autor:

ROXANA S

» » Prajituri

Prajitura Rigo-Jancsi Alis

Autor: ROXANA S (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ROXANA S (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri apa rece, 3 linguri cacao, 4 linguri faina cu agent de crestere, de preferat (daca nu folositi 2 lingurite bicarbonat de sodiu sau 1/2 plic praf de copt), 1 plic zahar vanilinat, Crema: 500ml smantana dulce ptr frisca (de La Dorna, 32% grasime), 400g ciocolata cu lapte sau amaruie (depinde de preferinte), 2 lingurite ness cafe, Sirop: apa si esenta Rom, Glazura: eu am folosit dulceata de prune acrisoare si am presarat cacao, sau folositi glazura de ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Prima data se prepara crema. Se pune la fiert la bain-marie, dupa fierbere se adauga cicolata rupta bucatele si nessul. Se lasa sa dea in fiert si se mentine inca 5 minute. Se lasa la racit si se baga la frigider pentru 3 ore, dupa care se va bate spuma, iese o crema destul de taricica.
Blatul: se bat ouale spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, aproximativ 10 min, se adauga apa lingura cu lingura. Se adauga cacaua si faiana amestecandu-se incet cu o lingura de lemn. Se pune la copt in tava unsa si tapetata, la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se taie in doua de-alungul ei. Se insiropeaza, dupa preferinta, mai mult sau mai putin.
Se pune crema intre staturile de blat. Deasupra se pune dulceata sau glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rigo-Jancsi Alis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale

Facem o crema fina din unt moale frecat bine cu zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negrese

Negrese

Bati 8 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Adaugi zaharul si il bati pana se topeste.

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine):

    E delicioasa! Eu am facut-o sub forma de tort (iar la blat am separat ouale), deasupra am pus glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker. In rest am respectat reteta. O s-o mai fac si altadata.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Bine mai arata !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    Imi laa gura apa

    • ROXANA S

      ROXANA S (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Salut! Scuze, am uitat, eu in 90% din cazuri sting si praful de copt si bicarbonatul. Si in acest caz trebuia stins bicarbonatul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      In rest arata foarte bine prajiturica,e ok.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Nu ai specificat ce faci cu praful de copt sau bicarbonatul? Eu de regula praful de copt il amestec cu faina,iar bicarbonatul il sting cu zeama de lamaie sau otet de mere.

    • Eva Fischer

      Eva Fischer (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Si eu am primit aceasta reteta, intr-un e-mail si am incercat-o imediat! E delicioasa! Eu am stropit blatul cu coniac si ib loc de al doilea strat de crema de ciocolata, am pus crema de vanilie, pregatita din cutie, dupa instructiunii. Deasupra, Am ras ciocolata amaruie, pe razatoarea mare. Iese foarte aspectuoasa!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Sigur o voi incerca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina cu agent de crestere
  • de preferat (daca nu folositi 2 lingurite bicarbonat de sodiu sau 1/2 plic praf de copt)
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Crema: 500ml smantana dulce ptr frisca (de La Dorna
  • 32% grasime)
  • 400g ciocolata cu lapte sau amaruie (depinde de preferinte)
  • 2 lingurite ness cafe
  • Sirop: apa si esenta Rom
  • Glazura: eu am folosit dulceata de prune acrisoare si am presarat cacao
  • sau folositi glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de ROXANA S
Pizza cu piept de pui si keizer

Pizza cu piept de pui si keizer

Umplutura: pieptul de pui fiert se taie bucatele se amesteca cu keizerul, de asemenea taiat bucatele,

17 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Tiramisu Exquisa

Tiramisu Exquisa

Se bate frisca Hulala. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si cel vanilinat. Galbenusurile se

6 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Aluat Se face maia din 2 cubulete drojdie proaspata, ce de dizolva in apa calda, se adauga si un

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec cu mere,banane si scortisoara