autor:

Rodica

» » Dulciuri diverse

Prajitura Rodica

Autor: Rodica (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
1 .4 oua,, 8 linguri de zahar, 1 lingura ulei, 1 praf de copt, 8 linguri de faina, , , 2. 400 gr branza de vaci proaspata, coaja rasa de lamaie, 200 grame zahar, 200 gr unt, 2 vanilii, , 350 grame gem de capsuni, , 2 budinci colorate(capsuni, zmeura)

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se face un blat din obisnuit din cele 4 oua, separand albusurile de galbenusuri.cele 4 albusuri se bat pana ce se formeaza o spuma tare,apoi se adauga zaharul, uleiul, praful de copt si se pune la cuptor.
din branza de vaci, lamaie, unt si zahar si vanilie se face o crema care se amesteca foarte bine cu mixerul pana cand are consistenta unei creme fine
Dapa ce blatul s-a copt si s-a racit se pune un strat din gemul de capsuni, apoi crema de branza.
la alegere peste crema de branza se poate pune crema de ciocolata sau urmatorul decor:
cele 2 budinci colorate si 250 grame apa se fierb.dupa ce compozitia s-a racit se pune peste crema de branza.

Este o prajitura delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rodica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere, pere in ... aluat

Mere, pere in ... aluat

Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Gateau au chocolat

Gateau au chocolat

Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru

7 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    rodica , 14 aprilie 2015

    si foarte usoara!

  • Fara foto

    Cruceru Andreea , 11 aprilie 2015

    Foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 .4 oua,
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 2. 400 gr branza de vaci proaspata
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 grame zahar
  • 200 gr unt
  • 2 vanilii
  • 350 grame gem de capsuni
  • 2 budinci colorate(capsuni
  • zmeura)

Raporteaza reteta

rodica

si foarte usoara!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tort Kodrit Kadir cu capsuni