autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura Rudy

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
Aluat:, , 250 gr unt la temperatura camerei, 150 gr zahar, 1 galbenus, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 esenta rom, 2 linguri cacao, 400 gr faina, , Crema:, , 650 gr branza de vaci, 3 oua, 250 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta vanilie, coaja rasa de la o portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

21 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul:
Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat putin.
Faina o amestecam separat cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt.
Turnam acest amestec in bolul cu unt.
Adaugam si esenta si amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Il impartim in doua bile ,le invelim in folie alimentara si le dam in congelator,cam pentru 10 minute cat pregatim crema.
Crema:
Separam ouale.
Albusurile le batem spuma.
Adaugam si galbenusurile,apoi zaharul treptat si mixam bine,pana ce acesta din urma se topeste.
Punem si zaharul vanilat,coaja rasa de portocala ,esenta ,iar la urma branza pe care o faramam bucatele.
Mixam la o viteza potrivita pana obtinem o crema de branza.
Scoatem bilele de aluat din congelator.
Luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu putina margarina si punem hartie de copt.
Luam una din bile si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari,obtinand niste carlionti pe care ii imprastiem in toata tava.
Deasupra asezam crema de branza usor,fara sa o presam.
Deasupra radem a 2 a bucata de aluat ,acoperind bine branza.
Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita 40-50 de minute.
Cand o scoatem ,o lasam sa se raceasca si servim.
Eu am lasat sa sa raceasca,am acoperit-o cu folie alimentara si cand am taiat-o era foarte frageda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Rudy

Prajitura Rudy

Aluat: Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul

6 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Prajitura Rudy

Prajitura Rudy

Pentru aluat: Untul cu zaharul si galbenusul de ou le-am amestecat bine pana s-au incorporat. Separat

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013

    Asa este Melinda!

  • Risco_Melinda

    Risco_Melinda (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013

    Este o prajitura super buna si eu o fac

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iunie 2013

    Tava mea are 36 x 24...

    • Fara foto

      silvia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2013

      tava de cit sa fie?

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Multumesc mult Catalina..Te astept cu impresii!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      o voi incerca la sfarsitul saptamanii si voi reveni cu poze, arata tare bine... abia astept sa gust *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

21 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr faina
  • Crema:
  • 650 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Asa este Melinda!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta cu mere acrisoare