Mai intai pregatim aluatul:
Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat putin.
Faina o amestecam separat cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt.
Turnam acest amestec in bolul cu unt.
Adaugam si esenta si amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Il impartim in doua bile ,le invelim in folie alimentara si le dam in congelator,cam pentru 10 minute cat pregatim crema.
Crema:
Separam ouale.
Albusurile le batem spuma.
Adaugam si galbenusurile,apoi zaharul treptat si mixam bine,pana ce acesta din urma se topeste.
Punem si zaharul vanilat,coaja rasa de portocala ,esenta ,iar la urma branza pe care o faramam bucatele.
Mixam la o viteza potrivita pana obtinem o crema de branza.
Scoatem bilele de aluat din congelator.
Luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu putina margarina si punem hartie de copt.
Luam una din bile si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari,obtinand niste carlionti pe care ii imprastiem in toata tava.
Deasupra asezam crema de branza usor,fara sa o presam.
Deasupra radem a 2 a bucata de aluat ,acoperind bine branza.
Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita 40-50 de minute.
Cand o scoatem ,o lasam sa se raceasca si servim.
Eu am lasat sa sa raceasca,am acoperit-o cu folie alimentara si cand am taiat-o era foarte frageda.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii