Aluat:
Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul si untul rece si cu degetele incepem sa omogenizam pentru a obtine firmituri.
Din aceste ingrediente nu vom obtine un aluat moale ci obtinem firmituri (firmituri ca si la crumble ).
Umplutura:
Branza am mixat-o bine cu zaharul si coaja rasa de portocala (optional) pana devine cremoasa , apoi am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez pana cand au fost omogenizate bine.
Separat am mixat albusurile cu praful de sare pana sau intarit si am obtinut o spuma tare, si le incorporam treptat in branza.
Urmeaza asamblarea:
Aluatul il impartim in doua parti egale. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem uniform o parte din aluat. Avem nevoie de o tava de 20x30 Intindem uniform crema de branza si acoprim cu aluatul ramas.
Dam prajitura la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii