Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin. Se framinta timp de 15 minute. Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura. Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai subtire decit un creion. Se unge cu umplutura trei sferturi din suprafata foii intinse. Se ruleaza astfel, incit capatul neuns sa vina deasupra. Se pune in forma lunga, se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind s-a ridicat putin, se unge cu apa putin indulcita, se presara cu putin zahar tos si se da la cuptor. La inceput focul trebuie sa fie mic. Dupa ce a crescut, se da foc mai mare. Se taie rece, inainte de a servi, in felii de grosimea degetului.
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii