autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura rulata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 g faina, 2 galbenusuri, 125 g unt, 1 lingura zahar pisat, vanilie, ¾ cescuta lapte, 15 g drojdie de bere, un virf cutit sare Umplutura: ¼ pahar lapte, 200 g zahar, 200 g nuci, 1 paharel rom, vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu A lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina.


Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin.


Se framinta timp de 15 minute.


Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura.


Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai subtire decit un creion.


Se unge cu umplutura trei sferturi din suprafata foii intinse.


Se ruleaza astfel, incit capatul neuns sa vina deasupra.


Se pune in forma lunga, se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind s-a ridicat putin, se unge cu apa putin indulcita, se presara cu putin zahar tos si se da la cuptor. La inceput focul trebuie sa fie mic. Dupa ce a crescut, se da foc mai mare.


Se taie rece, inainte de a servi, in felii de grosimea degetului.

Retete
Alte retete din Prajituri

Briose bicolore (reteta testata)

Se mixeaza untul (margarina) cu zaharul, ouale si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si

7 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Prajiturele din aluat fraged cu scortisoara

Faina, praful de copt si sarea, se amesteca cu untul pana devine sfaramicios. La final se adauga

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar pisat
  • vanilie
  • ¾ cescuta lapte
  • 15 g drojdie de bere
  • un virf cutit sare Umplutura: ¼ pahar lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci
  • 1 paharel rom
  • vanilie

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse