autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura rustica cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 mere, , 500 g branza de vaci (40% grasime), , 12 biscuiti sfaramati, , 3 oua, , 70 g faina, , 70 g zahar + inca 1 lingura pentru pudrat, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 150gr. si ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili.
Mixati biscuitii sfaramati cu untul ramas si intindeti compozitia pe fundul formei.
Curatati merele de coaja si de partea lemnoasa, taiati-le in sferturi si asezati-le in forma, peste stratul de biscuiti cu unt.
Amestecati - intr-un castron - branza de vaci cu galbenusurile si incorporati apoi albusurile batute spuma cu zaharul (tos + vanilat) turnat in ploaie. Varsati amestecul de branza in forma, dati prajitura 50 de minute la cuptor si scoateti-o din tava abia dupa ce s-a racit. Inainte de-a o servi - eventual cu o crema de vanilie alaturi - pudrati prajitura cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Punem faina intr-un bol si o amestecam impreuna cu drojdia si laptele caldut. Adaugam 50 g zahar,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu pere

Prajitura cu pere

Ungem un vas termorezistent cu putin unt. Frecam untul la temperatura camerei cu ouale, zaharul pudra

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreescu Cristina , 25 august 2013

    buuun,,,, hai s-o facem!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 mere
  • 500 g branza de vaci (40% grasime)
  • 12 biscuiti sfaramati
  • 3 oua
  • 70 g faina
  • 70 g zahar + inca 1 lingura pentru pudrat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Pere umplute cu inghetata