autor:

» » Prajituri

Prajitura rustica cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 mere, , 500 g branza de vaci (40% grasime), , 12 biscuiti sfaramati, , 3 oua, , 70 g faina, , 70 g zahar + inca 1 lingura pentru pudrat, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 150gr. si ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili.
Mixati biscuitii sfaramati cu untul ramas si intindeti compozitia pe fundul formei.
Curatati merele de coaja si de partea lemnoasa, taiati-le in sferturi si asezati-le in forma, peste stratul de biscuiti cu unt.
Amestecati - intr-un castron - branza de vaci cu galbenusurile si incorporati apoi albusurile batute spuma cu zaharul (tos + vanilat) turnat in ploaie. Varsati amestecul de branza in forma, dati prajitura 50 de minute la cuptor si scoateti-o din tava abia dupa ce s-a racit. Inainte de-a o servi - eventual cu o crema de vanilie alaturi - pudrati prajitura cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Andreescu Cristina , 25 august 2013

    buuun,,,, hai s-o facem!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 mere
  • 500 g branza de vaci (40% grasime)
  • 12 biscuiti sfaramati
  • 3 oua
  • 70 g faina
  • 70 g zahar + inca 1 lingura pentru pudrat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu ciocolata