autor:

vera

» » Prajituri

Prajitura sara-bezea si gem

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
120g unt, 3oua, 250g zahar farin, 2 lg cacao, 1 praf de copt, -coaja rasa de la o lamiie, 200ml lapte, gem de visine, -zahar vanilat,100g nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

7 voturi

Mod de preparare

Untul moale temperatura "camerei'' se bate cu 200g zahar, se adauga galbenusurile unul cite unul,amestecand incontinuu,si laptele alternand cu faina, in care a fost adaugat praful de copt, coaja de lamaie,si cacaua;

Se omogenizeaza,se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pergament;

Se coace in cuptorul incins 180°C timp de 20 min;

Trecute cele 20'se scoate tava din cuptor,se unge cu o jumatate borcan gem(eu am folosit de visine pt ca este putin acrisor si-i da un gust deosebit),am presarat nuca macinata,iar deasupra o bezea (albusurile batute spuma cu un varf cutit sare,50g zahar farin si un strop de lamaie),am presarat restul de nuci macinate;

Am introdus tava in cuptor(cu usa intredeschisa),pana s-a colorat bezeaua-cam 5 minute

Se serveste rece,iar cand se taie cutitul se umezeste cu apa;
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sara-bezea si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Samba cu crusta de nuci

Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Nicoleta Banu , 31 ianuarie 2014

    cata faina?

  • Fara foto

    Georgescu Liliana , 10 iunie 2013

    dar ce cantitate de făină?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Fara foto

      magda , 20 mai 2010

      ai uitat sa specifici cata faina trebuie

    • Fara foto

      mihaela , 03 decembrie 2009

      este forte buna

    • Fara foto

      mihaela , 03 decembrie 2009

      este forte buna

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      ft buna ,adevarat,doar ca este putin sifonata,mai trbuie lucrat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Arata foarte bine prajiturica ta si in mod sigur este tare delicioasa...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Apetisanta.Imi place.Felicitari!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      "sara-bezea" este, de fapt, "Sarah Bernhard", care a fost o celebra actrita evreica, nascuta la Paris in anul 1844. Prajitura care ii poarta numele e o prajitura delicioasa, foarte fina, de salon.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

7 voturi

Ingrediente

  • 120g unt
  • 3oua
  • 250g zahar farin
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • -coaja rasa de la o lamiie
  • 200ml lapte
  • gem de visine
  • -zahar vanilat,100g nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada de budinca de capsuni si mascarpone